Ο Λίβανος καταγγέλλει ότι ο Χαρίρι βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό στη Σαουδική Αραβία

Ο Λίβανος πιστεύει ότι ο Σαάντ Xαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε το Σάββατο imagew-1.aspxαπό την Πρωθυπουργία εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του, κρατείται από τη Σαουδική Αραβία, και η Βηρυτός σχεδιάζει να συνεργαστεί με ξένα κράτη για να διασφαλίσει την επιστροφή του, δήλωσαν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης την Πέμπτη. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία διέταξε τον Χαρίρι να υποβάλει παραίτηση και τον έχει υπό κατ` οίκον περιορισμό.

Η Σαουδική Αραβία πάντως διέψευσε ότι ο Χαρίρι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Κορυφαίος αξιωματούχος στο Λίβανο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως ο κατ΄ οίκον περιορισμός στον Χαρίρι αποτελεί ένα είδος επίθεσης κατά της κυριαρχίας της χώρας του και ότι η Βηρυτός θα συνεργαστεί με ξένα κράτη για την επιστροφή του.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως μεταδίδει το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, η Σαουδική Αραβία κάλεσε τους υπηκόους της που διαμένουν στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα άμεσα. Η ταξιδιωτική οδηγία επίσης απαγορεύσει σε υπηκόους της Σαουδικής Αραβίας να ταξιδέψουν στο Λίβανο από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο τρίτης χώρας. Παρόμοια οδηγία εξέδωσε και το Μπαχρέιν, μια μέρα μετά την παραίτηση Χαρίρι.