Ο Μακρόν ανακοίνωσε την επικύρωση της συμφωνίας για πώληση δύο κορβέτων στα Αραβικά Εμιράτα

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επικύρωσαν τη συμφωνία με την οποία προχωρούν στην αγορά δύο γαλλικών κορβέτων Gowind, που προορίζονται για παράκτια παρακολούθηση και ανθυποβρυχιακό πόλεμο, δήλωσε από το Ντουμπάι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
imagew-9.aspx
Διεθνείς οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Human Rights Watch, άσκησαν κριτική σε χώρες της Δύσης για την πώληση όπλων στον υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικό συνασπισμό που μάχεται κατά των ανταρτών στην Υεμένη. Τα ΗΑΕ αποτελούν σημαντικό μέλος του συνασπισμού αυτού.

Τα ΗΑΕ υπέγραψαν τον Φεβρουάριο συμφωνίες για την αγορά οπλισμού αξίας πέραν των 5,2 δις. δολαρίων, μεταξύ άλλων με την αμερικανική εταιρεία Raytheon και τον ρωσικό εξαγωγέα όπλων Rosoboronexport.

Πριν τη σημερινή ανακοίνωση, πολλές εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού επιδίωξαν να προμηθεύσουν τα ΗΑΕ με τη δική τους εκδοχή του σκάφους θαλάσσιας επιτήρησης, όπως η Ιταλική Fincantieri.

Στο μεταξύ, η Αίγυπτος παρέλαβε την πρώτη από τις τέσσερεις κορβέτες Gowind που παρήγγειλε από την εταιρεία Naval Group.