Σαουδική Αραβία:11 πρίγκιπες και πρώην υπουργοί συνελήφθηκαν για διαφθορά

Unknown

Ο Αλουαλίντ, στη διάρκεια επίσκεψης του στην Ελλάδα όπου σύχναζε για πολυήμερες διακοπές.

Ο δισεκατομμυριούχος Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρίας Kingdom Holding, είναι μεταξύ των ανθρώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση και τελούν υπό έρευνα από μια νέα επιτροπή κατά της διαφθοράς, δήλωσε  υψηλόβαθμος Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται και τελούν υπό έρευνα είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας Ιμπραχίμ αλ-Ασαφ, δήλωσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο βασιλιάς Σαλμάν ανακοίνωσε αργά χθες τη συγκρότηση μιας νέας επιτροπής κατά της διαφθοράς, της οποίας προεδρεύει ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ιδιοκτήτης του σαουδαραβικού τηλεοπτικό δικτύου Al Arabiya.

imagew-6.aspx

Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ, είναι  ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν και εγγονός του ιδρυτή του βασιλείου βασιλιά, Αμπντουλαζίζ αλ-Σαούντ.

Το δίκτυο αυτό μετέδωσε ότι υπό κράτηση έχουν τεθεί 11 πρίγκιπες, τέσσερις νυν Υπουργοί και δεκάδες πρώην Υπουργοί.

Στο μεταξύ , η σαουδαραβική επενδυτική εταιρεία Kingdom Holding ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τη στήριξη της κυβέρνησης μετά την σύλληψη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της, του πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Αλουαλίντ, από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη χώρα, είναι ένας από τους πολλούς πρίγκιπες, Υπουργούς και πρώην /υπουργούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο υψηλόβαθμοι Σαουδάραβες αξιωματούχοι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Kingdom Holding, που όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της είναι ο Ταλάλ Ιμπραχήμ αλ-Μαϊμάν, έλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης και η εταιρεία θα συνεχίσει “να λειτουργεί κανονικά”, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο.

Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ, ένας ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν και εγγονός του ιδρυτή του βασιλείου βασιλιά, Αμπντουλαζίζ αλ-Σαούντ, έχει μερίδια σε πολλές κολοσσιαίες πολυεθνικές, μεταξύ των οποίων και η Citigroup, η Twitter, η διαδικτυακή εταιρεία ταξί Lyft και η Time Warner.