Πίσω στη φυλακή ο Ακης Τζοχατζόπουλος

Πίσω στη φυλακή έστειλε τον Άκη Τσοχατζόπουλο η απόφαση σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες που διακινήθηκαν για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούσε στα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά συστήματα Tor – M1.tsoxatzopoulos_0

Με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών ο πρώην υπουργός επιστρέφει στη φυλακή όπως και οι: Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος (βρίσκεται στη φυλακή μέχρι σήμερα), Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκης.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς να αντιδράσει στο ακροατήριο ενώ απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους που επιστρέφουν στη φυλακή έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αναμένεται να αποφυλακιστούν άμεσα.

Πάντως η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη, θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή και να παραμείνουν πιθανότατα για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που έχουν να εκτίσουν.

Η πρώην λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, (κάθειρξη 12 ετών) δεν επιστρέφει πίσω στη φυλακή, καθώς έχει εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και ήδη είναι ελεύθερη καθώς έχει υφ’ όρων απόλυση.
Ο Οράτιος Μελάς σύμφωνα με την απόφαση δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή αλλά του επιβλήθηκε  κατ´ οίκον περιορισμός με όρους.

Εκτός φυλακής είναι ακόμη με βάση την απόφαση του δικαστηρίου οι Νίκος Ζήγρας, Μαρία – Ταλιτά Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρταζάς και Γκούντρουν Μουλντενάουερ στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή πλην όμως μετέτρεψε τις ποινές που τους επέβαλε  σε χρηματικές. Τα χρήματα για τις ποινές θα καταβληθούν από τους καταδικασθέντες σε 36 δόσεις.