Κίνημα Οικολόγων:Εκτεθειμένος ο Πρόεδρος για την υπόθεση του έργου στο Πέρα Πεδί

«Η οργισμένη και αγχωμένη απάντηση των κυρίων Ν. Αναστασιάδη και Β. Παπαδόπουλου για την υπόθεση του έργου στο Πέρα Πεδί, έχουν δημιουργήσει περαιτέρω σύγχυση» αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων , το οποίο και σημειώνει τα πιο κάτω: eisodos sto pera pedi_gallery.png

«Καταρχήν επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης όντως ήταν συνιδιοκτήτης του τεμαχίου γης που περιλαμβάνεται στο έργο μέχρι το 2016. Πιθανώς μάλιστα να είναι ακόμα συνιδιοκτήτης αν δεν έγινε ο διαχωρισμός και η έκδοση νέου τίτλου. Ακόμα, ευλόγως κάποιος αναρωτιέται ποια αναμένεται να είναι η υπεραξία του τεμαχίου με το αρκάτζι, ιδιοκτησίας του κ. Αναστασιάδη αν και εφόσον αδειοδοτηθεί το έργο.

“Εάν ήμουν εμπλεκόμενος (σ.σ. με την ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί) θα έπρεπε τουλάχιστον τα αρχικά σχόλια να ήταν θετικά” δήλωσε ανερυθρίαστα ο κ. Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, μεταξύ των πολλών αντικρουόμενων αναφορών που έκανε λοιπόν αναφορικά με το τεμάχιο ιδιοκτησίας του στο Πέρα Πεδί, δεν παρέλειψε να εκφράσει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την αντίληψή του για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Η εν λόγω τοποθέτησή του, δε μπορεί παρά να μας προκαλεί έκπληξη. Όχι επειδή αναφέρεται σε περιπτώσεις παθογένειας στη δημόσια διοίκηση, αλλά γιατί η αναφορά σε αυτές γίνεται με τρόπο ωσάν να πρόκειται για θεμιτό φαινόμενο.

Θεωρούμε πως είναι σε όλους αντιληπτό, πως η σύνδεση του ονόματος, ή της ιδιότητας του ιδιοκτήτη ενός τεμαχίου, με τη γνωμοδότηση των κρατικών αρχών για μια ενδεχόμενη ανάπτυξη, δεν είναι τίποτε άλλο από φαινόμενο διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει απαντήσεις -οι οποίες καλό είναι να έχουν συνοχή και όχι η μία να αντικρούει την άλλη- τόσο ως προς την ουσία του ζητήματος, όσο και ως προς την ενδιαφέρουσα άποψη που εξέφρασε χθες, ότι δηλαδή αν υπήρχε εμπλοκή του θα είχαμε και θετική γνωμοδότηση για την επένδυση. Ελπίζουμε στη πράξη να μην επιβεβαιωθεί.


Χθες ο Αν.Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή απάντησή του στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε ότι «ο μόνος που δεν έχει όρια στο “λαϊκισμό και στην κατηφόρα για προεκλογικές σκοπιμότητες είναι ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης».

“Όσον αφορά το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι απερχόμενος Πρόεδρος, αυτό δεν θα το αποφασίσει ο κ. Περδίκης και η οικογενειοκρατία που επικρατεί στην ηγεσία των Οικολόγων, αλλά ο μόνος αρμόδιος που είναι ο κυρίαρχος κυπριακός λαός,” πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Για όλα τα άλλα που αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων για τη διαχείριση του Κυπριακού από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, οι πολίτες και γνωρίζουν και κρίση έχουν, συμπλήρωσε, ο Β.Παπαδόπουλος.