Πούτιν: Το μεγαλύτερο σφάλμα της Ρωσίας ήταν ότι επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στη Δύση

 

«Το μεγαλύτερο σφάλμα της Ρωσίας κατά τα τελευταία 15 χρόνια ήταν ότι επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στη Δύση και την εκμεταλλεύτηκε» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Διεθνούς Λέσχης “Βαλντάι” (Valdai) στο Σότσι.imagew-4.aspx
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πούτιν είπε ότι τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να τον σέβονται γιατί έχει μια δημοκρατική εντολή , σημειώνοντας ότι ο ρεπουμπλικάνος ηγέτης δεν χρειάζεται συμβουλές για να είναι ένας καλός Πρόεδρος.

“Έχει εκλεγεί από τον αμερικανικό λαό και τουλάχιστον για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τον σέβονται, ακόμη και αν διαφωνούν με τις θέσεις του”, τόνισε ο Πούτιν
Σε ερώτηση τι συμβουλή θα έδινε στον Τραμπ για να είναι ένας καλός Πρόεδρος, ο Πούτιν απάντησε πως ο Αμερικανός ηγέτης “δεν χρειάζεται καμία συμβουλή, καθώς για να εκλεγεί, ακόμη και χωρίς να διαθέτει εμπειρία ενός αντίστοιχου πελώριου κυβερνητικού έργου, χρειάζεται να έχει ένα συγκεκριμένο ταλέντο και να περάσει μέσα από αυτή τη δοκιμασία. Τα κατάφερε και κέρδισε έντιμα”.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την πίστη του ότι Ρωσία και ΗΠΑ έχουν καλές προοπτικές στις διμερείς τους σχέσεις, αλλά χρειάζεται να δείξουν εκατέρωθεν περισσότερο σεβασμό για να το επιτύχουν.

Σε ερώτηση που του έθεσε ένας ακαδημαϊκός με βάση τη Γερμανία, να αναφέρει τα λάθη που έχει κάνει η Μόσχα στις σχέσεις της με τη Δύση, ο Πούτιν είπε: “Το μεγαλύτερο μας λάθος ήταν ότι σας δείξαμε υπερβολική εμπιστοσύνη. Ερμηνεύσατε ως αδυναμία την εμπιστοσύνη μας και την εκμεταλλευτήκατε”.