Αλληλεγγύη: Εκδηλος ο πανικός στο επιτελείο του απερχόμενου Προέδρου

Απαντά στο δημοσίευμα της εφ.ΑΛΗΘΕΙΑ με στίχους του Καβάφη

 

Το Κίνημα Αλληλεγγύη σχολιάζει σημερα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ  στο οποίο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στελέχη του Κινήματος δεν θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Νικ.Παπαδόπουλου και θα κάνουν άλλες επιλογές.

Σε απάντηση το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει:
«Σε ένα τόπο όπου ο αμοραλισμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, είναι σύνηθες φαινόμενο να παρεισφρύουν στα κόμματα, στα κινήματα, σε οργανώσεις, διάφοροι τυχοδιώκτες, απατεώνες, πράκτορες, μωροφιλόδοξοι και άλλοι που δεν ενστερνίζονται ιδανικά και αξίες αλλά απλώς επιδιώκουν την δική τους ανέλιξη. Κοινώς αναρριχητικά και παράσιτα. Είχαμε κι εμείς τέτοια άτομα τα οποία εξεδιώχθησαν. Τώρα αυτοί οι ελαχιστότατοι και μικρούτσικοι διαδίδουν ότι είναι στελέχη ή πρώην στελέχη της Αλληλεγγύης, αλλά υποστηρίζουν άλλον υποψήφιο από τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Τις διαδόσεις αυτές υπέρ-προβάλλουν διάφορα κομματικά όργανα από τα ΜΜΕ, υπέρ-προβάλλουν ανοητολογίες και μυθεύματα, και νομίζουν ότι ούτως πλήττουν την Αλληλεγγύη, τις αρχές, και αξίες μας, τα ιδανικά μας και την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. Πιστεύουν ακόμη ότι ενισχύουν άλλη υποψηφιότητα.
Τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούν αποκυήματα νοσηρής αλλά μικρής εμβέλειας φαντασίας. Ειδικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αλήθειας για την Αλληλεγγύη, είναι ενδεικτικό του πανικού που έχει καταλάβει το επιτελείο του απερχόμενου Προέδρου.
Κατασκευασμένα δημοσιεύματα που και ο ίδιος ο Γκέμπελ θα ζήλευε, ρεπορτάζ που ακόμη και εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και συντάκτες τους   δειλιάζουν να προσυπογράψουν, βλέπουν το φως της δημοσιότητας χωρίς  ίχνος πολιτικής ηθικής.
Η αντικειμενική δημοσιογραφία βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε διαστροφές. Η απόφαση για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου πάρθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύη με το συντριπτικό ποσοστό 91,96%.  Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι διαρροές από κόμματα προς άλλους υποψηφίους Προέδρους αποτελούν  φαινόμενο για όλα τα κόμματα. Στην πρόσφατη δημοσκόπηση του Σίγμα ένας στους δέκα ψηφοφόρους του Συναγερμού ψηφίζει Νικόλα Παπαδόπουλο. Μήπως αυτό είναι που τους καίει;
Όντως, ελάχιστοι οι οποίοι ήρθαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Αλληλεγγύη, τώρα πιθανόν να περιφέρονται σε διάφορους άλλους πολιτικούς χώρους, προσπαθώντας να αρπάξουν κάτι ενόψει Προεδρικών Εκλογών. Ίσως και να πήραν ήδη το μερτικό τους. Αλλά, αυτές οι συναλλαγές δεν συνάδουν με τους λόγους ύπαρξης της Αλληλεγγύης.
Σε εμάς θυμίζουν το ποίημα του Καβάφη «Ας φρόντιζαν» από το οποίο παραθέτουμε ένα απόσπασμα:
Σ’ ό,τι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα ωφέλιμος. Aυτή είν’ η πρόθεσίς μου.
Aν πάλι μ’ εμποδίσουνε με τα συστήματά τους—
τους ξέρουμε τους προκομένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ’ εμποδίσουνε, τι φταίω εγώ.

Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.

Aλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Aς φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν. »