Η Αλ Κάιντα απειλεί να μεταφέρει τον πόλεμο σε ΗΠΑ και Ευρώπη

O αρχηγός της οργάνωσης “Μέτωπο αλ Νόσρα”, που είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα  στη Συρία, προειδοποίησε τους πολίτες των χωρών της Δύσης ότι η συνέχιση των βομβαρδισμών εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία “θα μεταφέρει τη μάχη” στις χώρες τους, σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε την Κυριακή στο Διαδίκτυο.

“Οι ηγέτες σας δεν θα πληρώσουν μόνοι το τίμημα του πολέμου, εσείς θα το πληρώσετε ακριβά”, είπε ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι απευθυνόμενος στους πολίτες των χωρών της Δύσης, καλώντας τους να αντιταχθούν στις κυβερνήσεις τους.

Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση από την έναρξη, πριν από μία εβδομάδα, της εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών σε καθημερινή βάση στη Συρία εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα, του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ. Καμία χώρα δεν έχει στείλει στρατιώτες στο μέτωπο για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών όμως ο αρχηγός της οργάνωσης αυτής που συνδέεται με την Αλ  Κάιντα διαβεβαίωσε ότι το γεγονός ότι τα πλήγμα πραγματοποιούνται “από απόσταση (…) θα μεταφέρει τη μάχη στα σπίτια σας”.

Διευκρίνισε πως η Αλ Κάιντα θα απαντήσει στα πλήγματα, όμως απευθύνθηκε στους “πολίτες της Αμερικής και της Ευρώπης” και υπογράμμισε “Τι κερδίσατε από τον πόλεμό σας εναντίον των μουσουλμάνων και τζιχαντιστών, παρά μόνο τραγωδίες και δεινά που έπληξαν τις χώρες και τα παιδιά σας;” αναφερόμενος στο θάνατο των στρατιωτών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και των πολιτών στις  επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.