Με επιστολή δικηγόρου απαντά ο Μ. Ιγνατίου στον δήμαρχο Πάφου

Μέσω δικηγόρου απάντησε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του «Φ» στην Ουάσιγκτον, στις καταγγελίες του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος που δημοσιεύτηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον κ. Ιγνατίου ούτε είχε, ούτε έχει οποιαδήποτε συμμετοχή ή μετοχή στο Mega στην Κύπρο ή την Ελλάδα.cache_728x3000_Analog_medium_435303_58833_4102017

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Φ» «το δικηγορικό γραφείο Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός & Συνεργάτες καλεί τον κ. Φαίδωνος να ανακαλέσει και να αναιρέσει τις δηλώσεις του, ενώ σημειώνει ότι ο κ. Ιγνατίου επιφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Ο κ. Φαίδωνας υποστήριξε ότι  «ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη, με στενές επαγγελματικές σχέσεις με την οικογένεια Μπόμπολα, την οποία μάλιστα εκπροσωπούσε έχοντας στο όνομά του το μερίδιο των μετοχών της οικογένειας στο Mega Κύπρου. Ενοχλημένος προφανώς από τη στάση μου για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται εταιρείες και στελέχη του ομίλου Μπόμπολα, μου επιτίθεται σε άρθρο του και έμμεσα προσπαθεί να με αδειάσει. Η προσπάθεια θα πέσει στο κενό».

Στην απάντησή του το δικηγορικό γραφείο υπογραμμίζει ότι «τα πιο πάνω αναφερόμενα δεν ισχύουν. Συγκεκριμένα είναι η θέση του κ. Ιγνατίου ότι δεν είχε, ούτε έχει σήμερα την οποιαδήποτε συμμετοχή ή μετοχή στο MEGA στην Κύπρο ή την Ελλάδα. Μάλιστα όταν το MEGA Ελλάδος εισήλθε στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, η Εταιρεία έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους να αγοράσουν μετοχές, αλλά ο κ. Ιγνατίου επέλεξε να μην το πράξει. Ποτέ δεν του είχε προταθεί να εγγράψει μετοχές του MEGA Κύπρου στο όνομά του. Δεν συμμετείχε ποτέ στις συζητήσεις για αγορά του Λόγου από το MEGA. Δεν είχε ποτέ διευθυντική θέση στην Κύπρο ή την Ελλάδα, ενώ ήταν και είναι ο ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον και τον ΟΗΕ από το 1999 μέχρι σήμερα. Τα πιο πάνω μπορείτε να τα πληροφορηθείτε και με έρευνα στον Έφορο Εταιρειών».

Επιπλέον, τονίζεται ότι όσα αναφέρει ο κ. Φαίδωνας «θίγουν την αντικειμενικότητα του κ. Ιγνατίου, αλλά και την αξιοπιστία του ως επαγγελματία και κατ’ επέκταση προκαλούν πλήγμα στην υπόληψή του και καθ’ ότι δεν είναι ορθό ένας εκλεγμένος αξιωματούχος να προβαίνει σε ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος ενός δημοσιογράφου».