«Επικαιροποίηση και ενεργοποίηση του ΕΑΔ Κύπρου – Ελλάδας» ζήτησε ο Ν.Παπαδόπουλος 

«Η Ελλάδα είναι  το μοναδικό ειλικρινές και ανιδιοτελές στήριγμα του κυπριακού Ελληνισμού. Η Ελλάδα είναι αδελφή χώρα», είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνο Καμμένο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, στην Αθήνα.images

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέλυσε στον Έλληνα Υπουργό τις προτάσεις του, που καταγράφονται στο κείμενο της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και την Επίλυση του Κυπριακού και που αφορούν την ενίσχυση, εμβάθυνση και θεσμική ενδυνάμωση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδος.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση του, για άμεση επικαιροποίηση και εκ νέου ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Κύπρου – Ελλάδας και στην καθολική αναβάθμιση της συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας, μέσω της  θεσμοθέτησης  Ανώτατου Συμβουλίου  Στρατηγικής Συνεργασίας. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο κυπριακό, μετά τις διαπραγματεύσεις στο Crans Montana.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την ενημέρωση περί του κειμένου της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και την Επίλυση του Κυπριακού και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, συμπαραστάτης στον αγώνα για δικαίωση.