Σκληρή απάντηση ΑΚΕΛ στον Υπ.Δικαιοσύνης

Σκληρή απάντηση έδωσε πριν από λίγο το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Δικαιοσύνης Unknownυποδεικνύοντας  πως «ούτε για
αστείο δεν μπορούν να θεωρηθούν οι ισχυρισμοί του κ. Ιωνά Νικολάου, πως οι προηγούμενοι κυβερνώντες συγκάλυπταν τα προβλήματα στις Κεντρικές Φυλακές.» Αν ο κ. Νικολάου, αναφέρετι στην ανακοίνωση  δεν είχε χάσει εδώ και καιρό την αξιοπιστία του, οι ισχυρισμοί του θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοβαροί. Αλλά πως μπορεί οι πολίτες να θεωρούν σοβαρές δηλώσεις ενός Υπουργού που κατ’ επανάληψη αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του για τα σοβαρότατα και πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στις Κεντρικές Φυλακές. Πώς μπορεί οι πολίτες να θεωρούν αξιόπιστο ένα Υπουργό, ο οποίος όταν ήταν Βουλευτής με κάθε ψύλλου πήδημα απαιτούσε παραιτήσεις, ενώ για τις αυτοκτονίες, τους ξυλοδαρμούς, τη διακίνηση ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές, τις επιθέσεις με ρουκέτες όπως επίσης και για τους πολλαπλούς φόνους που εξέθεσαν την Κύπρο διεθνώς και ιδιαίτερα στην Interpol σφυρίζει αδιάφορα.»
«Το πρόβλημα βέβαια, τονίζεται την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ , δεν είναι τόσο ο κ. Νικολάου. Το πρόβλημα είναι του κ. Αναστασιάδη που τον διόρισε και τον διατηρεί στον υπουργικό θώκο, ενώ προεκλογικά ο ίδιος έλεγε πως θα είναι αμείλικτος σε ζητήματα δεοντολογίας και ευθύνης».
Καταλήγοντας το ΑΚΕΛ σημειώνει  πως «για ακόμη μια φορά ο κ. Νικολάου εκθέτει τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση του αποδεικνύοντας την αναλγησία, την ανευθυνότητα και τον ετσιθελισμό της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού».