«Ποινικό αδίκημα συνιστά η διαρροή του βίντεο» λέει η διεύθυνση των φυλακών

Ποινικό αδίκημα συνιστά η διαρροή του βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των φυλακών και το οποίο αφορά περιστατικό που έγινε το Σεπτέμβριο του 2016, αναφέρει το Τμήμα Φυλακών σε ανακοίνωσή του, καλώντας τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διατάξει έρευνα για τη διαρροή. Θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι οι Φυλακές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για πολιτικές σκοπιμότητες, σημειώνεται.imagew-2.aspx

«Αναφορικά με τη διαρροή του βίντεο από το Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης των Φυλακών που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, και αφορά περιστατικό που έγινε στις Φυλακές στις 14/9/2016, κατ’ αρχήν, θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, η οποία συνιστά ποινικό αδίκημα, καθότι παραβιάζει τους κανόνες ασφάλειας των Φυλακών, εφόσον στο βίντεο φαίνονται καθαρά εσωτερικοί χώροι της κλειστής φυλακής, θύρες, αυλές, κάγκελα και άλλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών.

Επίσης, προστίθεται, «διακρίνονται πρόσωπα δεσμοφυλάκων και κρατούμενων, χωρίς να είναι καλυμμένα τα πρόσωπά τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

Περαιτέρω, σημειώνεται, «η ενέργεια αυτή ενδέχεται να αποτελεί και παρέμβαση στο αστυνομικό ανακριτικό έργο».

Το Τμήμα Φυλακών ζητάει «άμεσα από τον Αρχηγό Αστυνομίας, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, όπως διατάξει έρευνα για το πώς διέρρευσε το βίντεο, το οποίο είχε δοθεί από τον Αξιωματικό Ασφάλειας των Φυλακών στην Αστυνομία, στις 22/9/2016, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού».

«Είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας να συνεργαστούμε και να δώσουμε οποιαδήποτε στοιχεία για άμεση εξιχνίαση της διαρροής», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτή τη χρονική περίοδο, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα το 2016, δηλαδή ένα χρόνο μετά».

Οι Φυλακές, αναφέρεται, «επιτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο και θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για πολιτικές σκοπιμότητες».