Ενοπλη επίθεση στον Πειραιά με 15 τραυματίες

astynomia34_1

Με τη φράση «θα πεθάνετε όλοι» εισέβαλε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κλαμπ του Μικρολίμανου ο δράστης του μακελειού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με το καλάσνικοφ σκορπίζοντας τον πανικό σε θαμώνες και περίοικους. Τελικός απολογισμός 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. Στα ίχνη του δράστη η αστυνομία.

97E91F9396BFB7B8DDC2A96354ABBA78

Το νυκτερινό κέντρο όπου έγινε η ένοπλη επίθεση

Οι έξι από τους 15 τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Από τους υπόλοιπους εννέα, οι τρεις θα υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων κρίνεται καλή.

Ο δράστης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, διασκέδαζε στο κλαμπ επί της Ακτής Δηλαβέρη, όταν ξαφνικά έφυγε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και στη συνέχεια επέστρεψε έχοντας μαζί του το καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περίοικους.

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί, ο οδηγός του οποίου αναζητείται επίσης.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της φωτογραφία του δράστη, από την οποία προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητά του και να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία, όπως εάν βρισκόταν στο κλαμπ με παρέα.

Επίσης, από την Αστυνομία εξετάζεται μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο δράστης φώναξε «σήμερα θα πεθάνετε» ή «τώρα θα χυθεί αίμα».

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία ο 30χρονος δράστης φέρεται να ήταν μέλος συμμορίας σωματεμπόρων που διακινούσαν και ναρκωτικά.

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί, αλλά αυτός διέφυγε στην Αλβανία.

Στο νυχτερινό κέντρο ο δράστης βρισκόταν με γυναικεία παρέα, η οποία αναζητείται. Ο ίδιος κατά τη διαφυγή του εντοπίστηκε από κάμερα κοντινού καταστήματος, και από ό,τι έχει γίνει γνωστό έφυγε σε έξαλλη κατάσταση από το κλαμπ.

Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να είναι και χρήστης ναρκωτικών.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συγκριθούν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε επίθεση στο Μεταξουργείο, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας εντός του καταστήματος.

Επίσης, ο δράστης φέρεται να σχετίζεται με δύο ακόμη περιστατικά, ένα που σημειώθηκε στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα, και ένα ακόμη με πυροβολισμούς στα τέλη Οκτωβρίου σε μπαρ της Μιχαλακοπούλου.

«Τέτοιου είδους γεγονότα μάς θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα. Επικοινώνησα με τον γγ του υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και με τον Ταξίαρχο κ. Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχω πλήρη εικόνα για το περιστατικό. Εύχομαι στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει το ταχύτερο δυνατόν το δράστη για να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

97E91F9396BFB7B8DDC2A96354ABBA78