Γελοιότητες με τη μη αλλαγή της ώρας στα κατεχόμενα

Την αντίθεσή της με την εξαγγελία του “αναπληρωτή πρωθυπουργού” Σερντάρ Ντενκτάς ότι και φέτος δεν θα εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα στα κατεχόμενα, εξέφρασε η Σιμπέλ Σιμπέρ.Unknown

Η «πρόεδρος της βουλής» ρωτήθηκε για το θέμα μετά την συνάντησή της με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησαν και αυτό το θέμα. «Υπάρχει μια πραγματικότητα εδώ, εμείς δεν βρίσκουμε σωστό τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σκοτάδι στο σχολεία, το λένε αυτό και οι ειδικοί». Θα πρέπει να συζητήσουν με τους αρμόδιους, πρόσθεσε, αυτή την απόφαση και πού βασίστηκαν για να την πάρουν.

Την ανακοίνωση ότι η «δεν θα αλλάξει η ώρα» φέρεται να έκανε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Σερντάρ Ντενκτάς σε συνάντησή του με αντιπροσωπείες διαφόρων συντεχνιών. Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, σχετική επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον «πρωθυπουργό» Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Ο κ. Ντενκτάς δικαιολογώντας την απόφαση που φέρεται να έχει πάρει ήδη η «κυβέρνηση» ανέφερε ότι το ψευδοκράτος πρέπει να έχει την ίδια ώρα με την Τουρκία, με την οποία συνεργάζεται σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών αντιδρώντας στο άκουσμα της ανακοίνωσης για την ώρα, εγκατέλειψαν τη συνάντηση με τον Σερντάρ Ντενκτάς, με τον Σενέρ Ελτζίλ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων να δηλώνει ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της «κυβέρνησης» και πως ο κόσμος πλήρωσε το τίμημα αυτής της «αμαρτίας» πέρυσι με την ζωή αθώων μαθητών. «Τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν σχολείο όταν είναι ακόμη σκοτάδι», ανέφερε.

Η πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, Σελμά Εϊλέν είπε ότι έχουν προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα, ώστε την απόφαση να την πάρει ο «λαός».

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων, Kamu Sen, Μετίν Ατάν κάλεσε την «κυβέρνηση» να επαναξιολογήσει την κατάσταση. Πρόσθεσε όμως ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς τους δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνουν «βήμα πίσω».