Κίνδυνος ρύπανσης στο Σαρωνικό μετά απο βύθιση δεξαμενόπλοιου

Επιχείρηση αντιμετώπισης ρύπανσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή νοτιοδυτικά imagew-6.aspxτης Αταλάντης, στον Σαρωνικό, μετά τη βύθιση μικρού δεξαμενόπλοιου, το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καυσίμων.

Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ενώ ήταν αγκυροβολημένο. Οι συνθήκες της βύθισης ερευνώνται από το Λιμενικό Σώμα.

Αεροσκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή, αμέσως μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, κατά την οποία διαπίστωσε διάσπαρτη ιριδίζουσα ρύπανση. Στη συνέχεια, δόθηκε η εντολή άμεσης έναρξης της επιχείρησης αντιμετώπισης της ρύπανσης.

Εντός του δεξαμενόπλοιου βρίσκονταν δύο άτομα τα οποία περισυνελέγησαν και οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, μαζί με τον πλοίαρχο και τον α’ μηχανικό του δεξαμενόπλοιου προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, και αφέθησαν προσωρινά ελεύθεροι.