Η ΕΔΕΚ αποδοκιμάζει τις συμπεριφορές του Προέδρου

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της αποδοκιμάζει τις δημόσιες αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη , τονίζοντας ότι «το να ανοίγεις τα χαρτιά σου πριν  τις διαπραγματεύσεις αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη.»imagew-4.aspx

Στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ  σημειώνει:
«Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών εκτιμούμε ότι τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και τα κόμματα οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας ώστε να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις και καινούρια δεδομένα στις διαπραγματεύσεις, τα οποία να είναι αρνητικά στη δική μας πλευρά.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της Τουρκίας, το να ανοίγεις τα χαρτιά σου πριν  τις διαπραγματεύσεις αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη.

Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να αποδοκιμάσουμε για ακόμα μια φορά τη στάση και συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος θα αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση και ο οποίος μέχρι στιγμής δεν πραγματοποίησε καμία διαβούλευση με τους πολιτικούς αρχηγούς είτε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις είτε στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ και χρόνια έχει απαξιώσει το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου. Με τη στάση του αυτή τη φορά ουσιαστικά τείνει να τον καταργήσει.»