Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις ΔΗΚΟ για τους χειρισμούς στο κυπριακό

Ο Αν.κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σχολίασε πριν από λίγο τις επικρίσεις του εκλογικού επιτελείου του Ν.Παπαδόπουλου για τους χειρισμούς στο κυπριακό και την αναξιοπιστία του. imagew-5.aspx

«Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο συνέδριο των αποδήμων χθες μιλά αφ’ εαυτής, αλλά δυστυχώς για τον Νικόλα Παπαδόπουλο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε επικρίσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ και υποψήφιου Προέδρου για τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στο συνέδριο των Αποδήμων.

Είναι η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη που για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια έφερε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για όσα την βαραίνουν, δηλαδή για την τουρκική εισβολή και κατοχή, για τα τουρκικά στρατεύματα, τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα, πρόσθεσε.

«Είναι η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη που οδήγησε τον ΟΗΕ και τον Γενικό Γραμματέα του να θεωρεί την επίλυση του προβλήματος ασφάλειας, εγγυήσεων, επεμβατικών δικαιωμάτων και στρατευμάτων ως ακρογωνιαίο λίθο για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού και είναι η πολιτική Αναστασιάδη που οδήγησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να υιοθετήσει τη θέση ότι σε μια λύση του Κυπριακού δεν θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα», επεσήμανε.

Επίσης, συνέχισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε για πρώτη φορά την τουρκική πλευρά να επιδώσει χάρτη, εντός συμφωνημένου εύρους αποκλίσεων, που επέτρεπε τη διαπραγμάτευση, «ένα χάρτη που δεν ήταν ικανοποιητικός, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά που επέτρεπε τη διαπραγμάτευση».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κατηγορεί επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τάχα υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε ήταν πιο αναβαθμισμένη από τώρα με τις τριμερείς, τετραμερείς συνεργασίες στην περιοχή, με τη διεθνή πολιτική που ασκεί και εντός της ΕΕ αλλά και εκτός, και αυτά ο κόσμος τα γνωρίζει», είπε.

Αυτά που ο κόσμος δεν γνωρίζει, συνέχισε, είναι ποια είναι αυτή η νέα αόριστη στρατηγική που επαγγέλλεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ, ποιο είναι αυτό το αόριστο κόστος που θα δημιουργήσει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Εκείνο που ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και οι του ΔΗΚΟ πρέπει να απαντήσουν είναι άλλο: Ποιες είναι οι ενέργειες που οι ίδιοι κάνουν στο εξωτερικό, με ποιους μιλούν στο εξωτερικό, ποιους έχουν πείσει στο εξωτερικό, αν έχουν επαφές με την κομματική ομάδα στην οποίαν ανήκουν στην ΕΕ και αν έχουν πείσει πρώτα για τα δίκαια της Κύπρου και δεύτερο για την πολιτική και στρατηγική που επαγγέλλονται και αν έχουν μιλήσει και αν έχουν πείσει θα πρέπει να μας ενημερώσουν», είπε.

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε προσκληθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σε εκδήλωση στο περιθώριο των συνομιλιών στη Γενεύη, (τον περασμένο Ιανουάριο) όπου ήταν και τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και οι Υπουργοί Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων, αλλά δεν παρευρέθηκε. «Με τέτοιου είδους πολιτικές θα προκαλέσει κόστος στην Τουρκία ο κ. Παπαδόπουλος;», διερωτήθηκε καταλήγοντας ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.