Βαρκελώνη:Νεκρός και ο μακελάρης οδηγός του βαν από πυρά αστυνομικών

Ο οδηγός του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη Βαρκελώνη είναι ένας από τους πέντε άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, μεταδίδουν ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.imagew

Στο μεταξύ, τουλάχιστον ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε από τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, ανακοίνωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να επιβεβαιώσει “τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη”, δήλωσε ο Τίλερσον στο προοίμιο ομιλίας στην Ουάσινγκτον.

Είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εργάζονται προκειμένου να εξακριβώσουν αν και άλλοι Αμερικανοί περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών από τη διπλή τζιχαντιστική επίθεση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό 130.

“Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες” όλων των θυμάτων, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Τα θύματα των επιθέσεων στην Καταλονία προέρχονται από τουλάχιστον 35 χώρες, σύμφωνα με “προσωρινό” απολογισμό της καταλανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.