Κατάσχεση-«μαμούθ» σε βάρος προσωπικού φίλου του Πούτιν

ιταλικές αρχές κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ που ανήκουν σε εταιρείες οι οποίες ελέγχονται από έναν στενό συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Μόσχα οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Το όνομα του Αρκάντι Ρότενμπεργκ, προσωπικού φίλου του Πούτιν, είχε προταθεί τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από την Ουάσινγκτον να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία επρόκειτο να επιβληθούν κυρώσεις, σχετικά με τις ενέργειες της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.

ΚατάσχεσηΙταλός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ανέφερε ότι οι Aρχές δέσμευσαν περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε μια εταιρεία με έδρα τη Ρώμη με την επωνυμία Aurora 31.Μεταξύ των ακινήτων που κατασχέθηκαν ήταν ένα διαμέρισμα και βίλες στη Σαρδηνία, μία βίλα κοντά στη Ρώμη και ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Ρώμης.Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Aρχές κατέσχεσαν μία ακόμα βίλα στη Σαρδηνία, η οποία ήταν στο όνομα του Ρότενμπεργκ προσωπικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Ρότενμπεργκ και ο αδελφός του Μπόρις είχαν εξασφαλίσει συμβάσεις αξίας περίπου 5,5 δισ. ευρώ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Σότσι της Ρωσίας και άλλες κρατικές συμβάσεις από την Gazprom.

(23 Σεπτεμβρίου)