Υποβάλλει παραίτηση αύριο ο Σ.Βεργας…

 Τελειωτικό κτύπημα  ήταν οι αποκαλύψεις  που όλοι στην Πάφο γνώριζαν για το ιδιωτικό τένις στην αυλόπορτα του

 

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται   η παραίτηση του Σάββα Βέργα από την δημαρχία της Πάφου μετά τις νέες καταγγελίες που διατυπώνονται σε έκθεση του Γενικού   Ελεγκτή για την κατασκευή του γηπέδου αντισφαίρισης δίπλα από την οικία του  σε χώρο πρασίνου. prasino-fos-apo-eisangelia-ekdosi-entalmatos-kata-verga-thΠληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το μπαράζ των σημερινών αποκαλύψεων για το θέμα του γηπέδου τένις, αλλά και την απόφαση του ΔΗΣΥ να ζητηθεί η παραίτηση του, ο Δήμαρχος Πάφου φαίνεται να έχει οριστικοποιήσει την απόφαση του για παραίτηση εντός της αυριανής ημέρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις κινήσεις αυτές είναι ενήμερος ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος φέρεται να ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη.

Την παραίτηση  του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα επαναφέρει έντονα  η ΕΔΕΚ  η οποία με ανακοινωση της αναφέρει πως οι συνεχιζόμενες αστυνομικές έρευνες εναντίον του καθιστούν ακόμα επιτακτική και επιβαλλόμενη την παραίτηση του Δημάρχου. Ανεξάρτητα από την έκβαση της δικαστικής διαδικασίας και των άλλων ερευνητικών διαδικασιών, η ΕΔΕΚ θεωρεί ότι ο Δήμαρχος Πάφου επιβάλλεται να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν και να συμβάλει στην αποκατάσταση του κύρους του Δήμου και στην επάνοδο της ομαλότητας. Το νοσηρό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Δήμο Πάφο, υποδεικνύει η ΕΔΕΚ  προκαλεί μεγάλη ζημιά και στην προσπάθεια για προβολή της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Η ΕΔΕΚ επιμένει ότι το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την υποβολή παραίτησης από τον κ. Σάββα Βέργα και τη δρομολόγηση διαδικασιών για την εκλογή νέου Δημάρχου. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή θα είναι μια θετική συνεισφορά του κ. Βέργα στην επάνοδο του Δήμου Πάφου σε συνθήκες ομαλότητας και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των δημοτών προς την Δημοτική Αρχή, καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Στελέχη του ΔΗΣΥ Πάφου  σε συνεδρία  στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία αποφάσισαν όπως πιέσουν  για την  παραίτηση του Σ.Βέργα. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος του Κομματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο βουλευτής Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου, η Επαρχιακή Γραμματεία του κόμματος και η δημοτική ομάδα του κόμματος στον Δήμο Πάφου.

Ολοι γνώριζαν και κανένας  δεν μιλούσε…

Πάντως ή ταν τοις πάσις γνωστό  στην Πάφο πως ο Σ.Βέργας οικειοποιήθηκε χώρο πρασόινου για να δημιουργήσει γήπεδο τενις στο οποίο  υπήρχε μόνο πρόσβαση από την αυλή του σπιτιού του. Δημοτικοί σύμβουλοι Πάφου  γνώριζαν πως ο κ. Βέργας είχε υποβάλει αίτηση  για αξιοποιηση του χώρου πρασίνου από το 2007 που ήταν δημοτικός σύμβουλος  η αίτηση του απορρίφθηκε  αλλά μετά την εκλογή του στη δημαρχία  κατάφερε να οικειοποιήσει το χώρο πρασίνου. Χαρακτηριστική ήταν πάντως η παραδοχή του δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ Φ.Φαίδωνος ο οποίος μιλώντας στο πρωϊνό δρομολόγιο του Γ’ προγράμματος του ΡΙΚ είπε πως «όλοι γνώριζαν αλλά επειδή  τότε ήταν η εποχή των παχιών αγελάδων δεν έγιναν καταγγελίες…»

Η υπόθεση τώρα βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υξρεσίας και θα πρέπει να ερευνηθεί ποιοί άλλοι εμπλέκονται στη  παραχώρηση   του  δημόσιου χώρου πρασίνου για να έχει ο κ. Βέργας το ιδιωτικό του γήπεδο τένις.