Οικολόγοι:Ο Άιντε είναι προκλητικός και επικίνδυνος ως το τέλος

 

”Οι νέες δηλώσεις Άιντε κατά την παράνομη παρουσία του σε τελετή στο ψευδοπροεδρικό του Ακιντζί στα κατεχόμενα, έρχονται ακόμα και τώρα, πριν τη λήξη της θητείας του να επιβεβαιώσουν την προσήλωσή του στην εξυπηρέτηση των τουρκικών στόχων, καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων, σημιώνοντας τα πιο κάτω:imagew

  Η αναφορά περί “ορισμένων στην ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη να προχωρήσουμε σε λύση” είναι τουλάχιστον προκλητική.

Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει περισσότερο τη λύση, από όλους εμάς που 43 χρόνια υφιστάμεθα τις συνέπειες της εισβολής. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπενθυμίσουμε στον απερχόμενο Ειδικό Σύμβουλο, αφού φαίνεται να ξεχνά διαρκώς την τουρκική κατοχή της Κύπρου. Η Τουρκία και η αδιαλλαξία της ευθύνονται για την αποτυχία των συνομιλιών και όχι τα θύματα της εισβολής της.

Η Τουρκία προφανώς και αναμένει στον προθάλαμο την πλήρη τουρκοποίηση του νησιού. Αυτό που δεν κατάλαβε ή δεν θέλει να καταλάβει ο κ. Άιντε είναι ότι το επόμενο στάδιο και προορισμός για την Τουρκία είναι ο πλήρης έλεγχος του νησιού και προς την επίτευξη αυτού του στόχου βοήθησε με τις ενέργειες του ο ίδιος. Δυστυχώς, η στοχοπροσήλωση του υπέρ των τουρκικών θέσεων, δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν να καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο που διαδραμάτισε.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε πει σε κάθε τόνο, πως η απομάκρυνση του αποτυχημένου κ. Άιντε έπρεπε να είχε ζητηθεί επίσημα από την Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω της ακαταλληλότητάς του. Αντίθετα όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να αναμένει την εκούσια αποχώρησή του, λόγω των πολιτικών του βλέψεων. Έτσι όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος τόσο οι πρακτικές του να θεωρηθούν αποδεκτές, όσο και ο διάδοχος στη θέση του Ειδικού Συμβούλου για το Κυπριακό να είναι επίσης ένα άτομο μειωμένης αξιοπιστίας, αντικειμενικότητας και ικανοτήτων, όπως υπήρξε ο ίδιος. “