Ρίχνει τους τόνους το ΑΚΕΛ μετά την αποκάλυψη κρυφής συνάντησης Α.Κυπριανού με τον Αιντε

Το ΑΚΕΛ επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους μετά την έντονη αντιπαράθεση του Γ.Γ.του ΑΚΕΛ  με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη διάρκεια της χθεσινής 4ωρης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου όταν ο Αντρος Κυπριανού κατάγγειλε ότι παρακολουθείται από την ΚΥΠ επειδή διέρρευσε κρυφή συνάντηση του με τον Αιντε.cache_728x3000_Analog_medium_420008_72808_282017

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στη χθεσινλη συνεδρία του Ε.Σ.εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Προεδρικού ότι η ΚΥΠ παρακολουθεί τις κινήσεις του, εξού και διέρρευσε συνάντηση -χωρίς να δημοσιοποιηθεί- που είχε σε διαμέρισμα της Λευκωσίας με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντε την περασμένη βδομάδα, όταν επανήλθε στη Λευκωσία. Κατάγγειλε επίσης ότι παρακολουθούνται, και τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.

Σήμερα το πρωί ο Αντρος Κυπεριανού είχε συνάντηση με τον Διοικητή της ΚΥΠ Κυριάκο Κούρο.Δεν έγιναν δηλώσεις.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΡΙΚ από το ΑΚΕΛ, αναφέρουν ότι η δημόσια συζήτηση επι του θέματος μόνο ζημιά προκαλεί και ότι ο ΓΓ του κόμματος θεωρεί τον διοικητή της ΚΥΠ, πολύ αξιόλογο πρόσωπο.

Οικολόγοι:”ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ να απαντήσουν για τις μυστικές συναντήσεις”

Η εκπρόσωπος των Οικολόγων   Αλεξία  Σακαδάκη,κάλεσε σήμερα τις ηγεσίες ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ να απαντήσουν για τις μυστικές συναντήσεις.Οπως ανέφερε:

“Μεγάλο τμήμα της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, αντί να αφιερωθεί στην επί της ουσίας συζήτηση των προτάσεων των κομμάτων για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, περιορίστηκε στην όψιμη κόντρα ΑΚΕΛ – Προέδρου της Δημοκρατίας. Αφορμή αυτή τη φορά οι καταγγελία του κ. Άντρου Κυπριανού για παρακολούθησή του από την ΚΥΠ.

Αυτονόητα, θεωρούμε καταδικαστέα την οποιαδήποτε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων από μια υπηρεσία που οφείλει να προστατεύει τη χώρα από ξένες επιβουλές και ως εκ τούτου ζητούμε η εν λόγω καταγγελία να διερευνηθεί. Παράλληλα όμως δε μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι έστω και με αυτό τον τρόπο, ήρθε στο φως μια μυστική συνάντηση που αφορά το Κυπριακό,  αυτή τη φορά μεταξύ Κυπριανού – Άιντε.

Αναρωτιόμαστε εύλογα, ποιο ήταν το περιεχόμενό της, αν και σε ποιο βαθμό επηρέασε τη θέση του ΑΚΕΛ για το Κραν Μοντάνα και κυρίως, ποιος ο λόγος της μη δημοσιοποίησης.

Δεν ξεχνάμε βέβαια και την πρόσφατη μυστική συνάντηση Νεοφύτου – Ακιντζί, το μυστικό δείπνο στο παράνομο προεδρικό, το περιεχόμενο της οποίας επίσης δεν γνωρίζουμε.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τις επιλογές ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πραγματοποιούν τέτοιες συναντήσεις εν κρυπτώ, ιδίως ενώ επίκεινται κρίσιμοι κόμβοι για το Κυπριακό, και το πως αυτές οι μυστικές συναντήσεις επηρεάζουν τη θέση τους σε κρίσιμες φάσεις του Κυπριακού.

Αντί των μυστικών επαφών, θα προτείναμε να καταθέσουν συγκεκριμένες θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητήσουμε επιτέλους μια κοινή εθνική γραμμή για τη συνέχεια των συνομιλιών. Τα όψιμα προεκλογικά παιχνίδια και η πλασματική προεκλογική πόλωση, μπορούν να πείσουν μόνο πορωμένους κομματικούς οπαδούς” καταλήγει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών