Πλουσιότεροι κατά $2 τρις οι Κροίσοι του πλανήτη!

Αυξήθηκε κατά 6% ο αριθμός των υπερπλουσίων στον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Wealth-X και της UBS World Ultra Wealth.hearst7

Συγκεκριμένα, υπήρξαν 12.040 νέα άτομα με περιουσία που ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο πληθυσμό αυτής της κατηγορίας στον αριθμό-ρεκόρ των 211.275. Οι 183. 810 εξ αυτών είναι άνδρες και μόλις οι 27.465 είναι γυναίκες.

Η περιουσία τους δε αυξήθηκε 7%, κατά 2 τρισ. δολ. και φθάνει τα 30 τρισ. δολ. , σχεδόν δύο φορές το μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας. Οπως προκύπτει, οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι προέρχονται από τις ΗΠΑ.Είναι ενδεικτικό πάντως ότι ενώ αποτελούν μόλις το 0,004% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, ελέγχουν το 13% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου.
Ποιο είναι: Κατά μέσο όρο έχουν 2,2 παιδιά και 1,9 εγγόνια. Ο μέσος άνδρας είναι 59 ετών, ενώ η μέση γυναίκα είναι 57.
Πώς ζουν:  Εχουν στην κατοχή τους 2,7 κατοικίες και τουλάχιστον το 30% εξ αυτών έχουν τουλάχιστον ένα σπίτι στο εξωτερικό. Εχουν περίπου επτά επίσης υπερπλούσιους “κολλητούς”, μεταξύ των οποίων έναν δισεκατομμυριούχο, στον κοντινό τους κύκλο.
Πώς ξοδεύουν:  Ο υπερπλούσιος ξοδεύει κατά μέσο όρο 1,1 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε πολυτελή προϊόντα και υπηρεσίες (φαγητό, ταξίδια, ρούχα, κρασιά).
Ολοι μαζί ξοδεύουν συνολικά 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτοκίνητα, 23 δισεκατομμύρια δολάρια σε γιοτ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε αλκοόλ.
Είναι γενναιόδωροι, αν και οι γυναίκες είναι πιο πολύ από τους άνδρες. Οι δωρεές των γυναικών ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 31 εκατομμύρια δολάρια έναντι 24,4 εκατ. δολ. των ανδρών.
Πoύ βρήκαν τα χρήματα: Το 64% είναι αυτοδημιούργητο και μόλις το 17% έχει κληρονομήσει εξολοκλήρου την περιουσία του. Τα ποσοστά διαφοροποιούνται όταν εξετάζονται ανάλογα με το φύλο. Οσον αφορά στους άνδρες, το 68% είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 34%. Μόλις το 13% των ανδρών έχει κληρονομήσει ολόκληρη την περιουσία του έναντι 48% των γυναικών.
Το 88% των υπερπλουσίων έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αν και το 12% δεν έχει καν τελειώσει το σχολείο.