Πρόεδρος του ΔΗΣΥ: Χρειάζεται σύνεση και ενότητα για διαχείριση του αύριο,

 

Οι συνθήκες είναι σοβαρές και επιβάλλεται σύνεση, ψυχραιμία και προπάντων ενότητα για την διαχείριση του αύριο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβερωφ Νεοφύτου.imagew

Προσθέτει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα γεγονότα της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, στο κρίσιμο δείπνο της 6ης Ιουλίου.

Λέει ακόμη ότι στο πλαίσιο της επόμενης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, όπου προβλέπεται να κατατεθούν θέσεις, εκτιμήσεις και εισηγήσεις από τα πολιτικά κόμματα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα εκθέσει τις δικές του απόψεις, όπως και στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Τρίτη, 18 Ιουλίου, στην παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά.

Δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας, σημειώνει ο κ. Νεοφύτου και προσθέτει ότι στρατηγικός μας στόχος παραμένει μια πολιτική συμφωνία για λύση, με αποχώρηση του κατοχικού στρατού και κατάργηση των εγγυήσεων, για να γίνει η χώρα μας ένα κανονικό κράτος για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.