Καμιά διαφοροποίηση στην πρόταση του Προέδρου

Συνεχίζει με διμερείς επαφές ο ΓΓ του ΟΗΕ

Γραπτώς έδωσε την πρότασή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον ΓΓ του ΟΗΕ,  και σε αυτή δεν υπάρχει διαφοροποίηση.imagew

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει υποβληθεί καμία νέα πρόταση μέχρι στιγμής, από τ/κ ή τουρκικής πλευράς.

Το γεύμα με τον ΓΓ και όλους τους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες βλέπει διαδοχικά σε διμερείς συναντήσεις την αντιπροσωπεία της Βρετανίας, της ΕΕ, της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Στις 18.30 (19.30 ώρα Κύπρου) θα συνεδριάσει και πάλι η ολομέλεια, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, της Διάσκεψης για την Κύπρο και στις 20.00 (21.00 ώρα Κύπρου) θα συναντηθεί ο κ. Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες για μισή ώρα.

Τηλεφώνημα Πενς και στον Ακιντζί

Συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς είχε και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνομιλία Πενς – Αναστασιάδη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον κ. Ακιντζί και του επαναβεβαίωσε την στήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία και οι δύο άνδρες ομοφώνησαν στο θέμα του ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο είναι μια σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Εξάλλου σε τουίτ του ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος γράφει ότι τηλεφώνησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για να τους παροτρύνει να φτάσουν μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.