Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος θέσει το Κυπριακό στον Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20

 

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν γύρω στις 4 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλήσει για το Κυπριακό στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ ΕΡντογάν κατά τη σύνοδο των G20.imagew

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Πενς για το Κυπριακό και τη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνομιλία διήρκεσε 20 λεπτά και κατά τη διάρκειά της ο κ. Πενς μετέφερε τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται, αναφέροντας πως παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στο Κραν Μοντάνα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο για τις προτάσεις του και ζήτησε όπως ο Πρόεδρος Τραμπ μιλήσει στον κ. Ερντογάν για το Κυπριακό κατά τη σύνοδο των G20.