Θλίψη εκφράζει η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους για δηλώσεις Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Η ευρωβουλετής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του Γ.Γ.της Κ.Ε  του ΑΚΕΛ στο ραδιοσταθμό ΑΣΤΡΑ ροέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Είναι θλιβερό και απογοητευτικό το γεγονός ότι ο ΓΓ Γραμματέας του ΑΚΕΛ καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για να δυναμιτίσει τις καλές σχέσεις μεταξύ των Κυπρίων Ευρωβουλευτών και την άριστη συνεργασία τους στο εθνικό θέμα.theoxarous040624687

Σήμερα δέχθηκα επίθεση, μέσω του ραδιοσταθμού ΑΣΤΡΑ, από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κύριο Α. Κυπριανού, βρίθουσα ανακριβειών. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, δεν με κατονόμασε βέβαια, για λόγους που δεν καταλαβαίνω, αλλά μία είναι η Κύπρια Ευρωβουλευτής, δεν υπάρχει δεύτερη. Ο κ. Κυπριανού ισχυρίστηκε ότι «αυτή η Ευρωβουλευτής έλεγε ότι θα πετύχει ισχυρό ψήφισμα, αλλά έσπασε τα μούτρα της» και πρόσθεσε: «Λέει τάχα ότι πέτυχε πολλά, αλλά δεν πέτυχε τίποτε». Ισχυρίστηκε ότι το ψήφισμα είναι έργο του ιδίου του κυρίου Κυπριανού, του ΑΚΕΛ, των δύο ευρωβουλευτών του και της GUE/NGL.Είναι η πολλοστή φορά που ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, έχοντας προφανώς όψιμα ανακαλύψει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιχειρεί να πείσει – ποιούς άραγε; – ότι το ψήφισμα ήταν καθαρή επιτυχία του κόμματός του, τη στιγμή που οι δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, τουλάχιστον στις δημόσιες συζητήσεις, έχουν ξεκάθαρα τονίσει πως επρόκειτο για συλλογική δουλειά, με τη συνεργασία όλων των ευρωβουλευτών. Είναι, επίσης, πολύ καλά γνωστό ότι η GUE/NGL ούτε τροπολογία από μόνη της δεν μπορεί να περάσει, πόσο μάλλον ψήφισμα. Από πού αντλεί λοιπόν την πληροφόρησή του ο Άντρος Κυπριανού; Από ποιά στοιχεία συνάγει τα συμπεράσματά του;Ευτυχώς, υπάρχουν και γραπτά τεκμήρια της πορείας του ψηφίσματος, τα οποία, τουλάχιστον ως προς τη δράση και τη συνδρομή μου, διαψεύδουν τον κύριο Κυπριανού.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο λαμβάνει χώρα τη συγκεκριμένη στιγμή αυτή η πείσμων προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ να μας πείσει για το «επίτευγμα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ούτως ή άλλως η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν αθωώνεται ούτε για το Μαρί , ούτε για τον ELA ούτε για την καταστροφή της οικονομίας, ούτε για την έλευση της Τρόικα, ούτε για την διάλυση του κοινωνικού ιστού, ούτε για τα άλλα «επιτεύγματά» της, ούτε για τα δώρα και τις παραχωρήσεις προς την τουρκική πλευρά, κατά την αλήστου μνήμης περίοδο διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επιμένοντας στην εξευμενιστική του πολιτική, η οποία είναι μια εκ των αιτίων της κρίσης και η οποία συντηρεί την τουρκική αδιαλλαξία, δεν μπορεί να παραδίδει σε κανένα μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς.Θεωρώ εντελώς αψυχολόγητη τη σημερινή δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, αχρείαστη και ανάρμοστη. Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι η υπερπροσπάθειά του να πείσει πως το ψήφισμα είναι καθαρά δικό του επίτευγμα υποδηλοί πανικό.

Συγχαρητήρια λοιπόν!»