Τρία έγγραφα κατέθεσε η ε/κ πλευρά-δέσμευση για μη διαρροές

 

Τρία έγγραφα έχει καταθέσει η ε/κ πλευρά που αφορούν τον μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής της λύσης, το νέο σύστημα ασφάλειας και το τελευταίο τα υπόλοιπα πέντε κεφάλαια, τα οποία είναι «σε μονοψήφιο αριθμό».imagew

Σύμφωνα με ε/κ πηγές, μετά την επίδοση σήμερα των εγγράφων από όλες τις πλευρές, εκ μέρους του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ ‘Ειντε τέθηκε θέμα πότε θα κληθούν στο Κραν Μοντάνα οι Πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων, πρόταση που δεν αντικρίστηκε θετικά, από καμιά από τις πλευρές καθώς δεν άρχισε καν η ουσιαστική διαπραγμάτευση επί των θέσεων.

Στις 18.00 (19.00 ώρα Κύπρου) θα γίνει άτυπη συνάντηση των δύο ηγετών με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες για γενική συζήτηση επί των 6 κεφαλαίων, αφού θα έχουν μελετήσει η κάθε πλευρά τα έγγραφα της άλλης και στις 19.30 (20.30 ώρα Κύπρου) θα συνέλθει το τραπέζι 1 για συζήτηση του κεφαλαίου ασφάλειας και εγγυήσεων.

Η εικόνα που κυριάρχησε πάντως σήμερα ήταν η χειραψία μπροστά από τις κάμερες του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρισκόταν έξω από το κτίριο όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναχωρούσε και ενώ ο κ. Τσαβούσογλου μπήκε στο αυτοκίνητό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον φώναξε με το μικρό του όνομα. Τότε ο κ. Τσαβούσογλου εξήλθε, αντάλλαξαν χειραψία και μίλησαν για λίγα λεπτά, όχι για πολιτικά θέματα.

Ολες οι πλευρές συμφώνησαν σήμερα να τηρηθεί εμπιστευτικότητα και να μην υπάρξουν διαρροές