Ένας θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο

 

Με το θάνατο μίας γυναίκας λόγω θερμοπληξίας συνεχίζεται ο καύσωνας, που πλήττει  την Κύπρο.iatrikes-sumvoules-thermoplixia-antimetopisi1

Πρόκειται για 75χρονη, η οποία κατέληξε από θερμοπληξία και η οποία είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό από ζαχαρώδη διαβήτη.

Στο μεταξύ, άλλα τρία περιστατικά θερμοπληξίας, λόγω του καύσωνα, καταγράφηκαν χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Συνολικά καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά θερμοπληξίας, τα πρώτα για το 2017.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βοηθός Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών  Λευκωσίας (ΤΑΕΠ), Αντρέας Ηλιάδης, είπε ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται στη ζέστη, η οποία σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία άγγιξε χθες τους 43 βαθμούς Κελσίου.

«Χθες καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά θερμοπληξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ ένα άτομο ηλικίας 75 χρόνων, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και χρόνια προβλήματα ζαχαρώδους διαβήτη κατέληξε», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Αλλα τρία περιστατικά νοσηλεύονται με ψηλό πυρετό  στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ωστόσο είναι εκτός κινδύνου.

Ενα από τα τρία περιστατικά αφορά παιδάκι ενός έτους, οι γονείς του οποίου το άφησαν χθες το μεσημέρι να παίζει σε πισίνα κάτω από τον καυτό ήλιο, με συνέπεια να πάθει θερμοπληξία.

Τα δύο άλλα περιστατικά,  αφορούν άτομα ηλικίας 70 με 75 χρονών, τα οποία εισήχθησαν στο ΓΝΛ με ψηλό πυρετό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι σήμερα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εισαγωγή άλλου περιστατικού, ωστόσο, πρόσθεσε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλα περιστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού οι ψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ο καιρός από αύριο αναμένεται να σημείωσει σταδιακά αισθητή πτώση.