Απεβίωσε ξαφνικά στην Αθήνα ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Μίνως Κυριακού

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής, σε ηλικία 75 ετών, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 Μίνως Κυριακού.minos_kyriakoy3

Ο εκλιπών βρισκόταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό Αργολίδας, όταν το μεσημέρι της Κυριακής ένοιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 7 το απόγευμα.

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε στις 31 Μαϊου 1942 στον Πόρο και καταγόταν από ναυτική οικογένεια. Από μικρός δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, κυρίως στον τομέα των τάνκερ. Ευρύτερα γνωστός έγινε το 1989, όταν δημιούργησε το δεύτερο ιδιωτικό κανάλι στην Ελλάδα, τον Αντένα, ενώ αργότερα οι τηλεοπτικές του επιχειρήσεις επεκτάθηκαν στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Η ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ είχε ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα  με την ίδρυση στην Αθήνα του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2).

image

Με τη δεύτερη του σύζυγο ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου με την οποία χώρισαν πριν μερικούς μήνες.

Ο Κυριακού ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό. Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς μίτινγκ στίβου «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην ανώτερη κατηγορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF). Από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το 2004 νυμφεύτηκε σε δεύτερο γάμο την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου, με την οποία χώρισε πριν από λίγους μήνες. Από τον πρώτο γάμο είχε αποκτήσει τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.O ιδρυτής του ΑΝΤ1 βρισκόταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό για το γάμο του γιου του, ενώ την Παρασκευή είχε βαφτίσει και το εγγονάκι του. Aντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του,μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή. Όπως έγινε γνωστό υπέστη ανακοπή..
Το παρών στα βαφτίσια έδωσαν η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λίγο μετά τη δυσάρεστη είδηση ο ΑΝΤ1 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα.Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού».

Ο τηλεοπτικός σταθμός διέκοψε το πρόγραμμά του για να αναφερθεί στην δυσάρεστη είδηση:

Aργά το βράδυ της Κυριακής εξέδωσε ανακοίνωση και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για τα αίτια του θανάτου:

«Ο Μίνως Κυριακού υπέστη σήμερα αιφνιδίως στις 4 μ.μ. καρδιοαναπνευστική ανακοπή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης.Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του».

Ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας

Ο Μίνως Κυριακού ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται εκτός από την ιδιοκτησία του ομίλου «ΑΝΤΕΝΝΑ» και οι εκδόσεις «ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες». Υπήρξε επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009)  ενώ συνέβαλε στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια».

Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.

Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.

Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος «ΑΝΤΕΝΝΑ», ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στη Βουλγαρία είχε ιδρύσει τη ΝOVA TV.

Tον Δεκέμβριο του 2004 παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου. Το 2017 το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του λόγω οικονομικών ζητημάτων, ένα διαζύγιο το οποίο συζητήθηκε αρκετά.

Από τον προηγούμενο γάμο του έχει αποκτήσει δύο γιους και μια κόρη, τον Θοδωρή, την Αθηνά και τον Ξενοφώντα.