Συλλεκτική κασετίνα από ΙΕΠ με ντοκουμέντα του Κ.Κ.Κ.

 

Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας ανακοινώνει την κυκλοφορία συλλεκτικής κασετίνας στην οποία εμπεριέχονται ανατυπωμένα ντοκουμέντα του Κ.Κ.Κ.
Η συλλογή αποτελεί ανατύπωση εγγράφων από το αρχείο του ΑΚΕΛ, στις εφημερίδες «Νέος Άνθρωπος», «Εργάτης» και «Νέος Εργάτης». Τα κείμενα που παρατίθενται διατηρούν αυτούσια την ορθογραφία και το λεκτικό των πρωτότυπων κειμένων. Το πολυτονικό σύστημα μετατράπηκε σε μονοτονικό για τις ανάγκες επανασελίδωσης των εγγράφων.
Η κασετίνα θα διατίθεται προς πώληση στο περίπτερο του Προμηθέα στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, 5-7 Ιουνίου στην Πύλη Αμμοχώστου, στη τιμή των 18 ευρώ. Ο αριθμός αντιτύπων είναι συγκεκριμένος έτσι όσοι ενδιαφέρεστε για προκράτηση επικοινωνήστε με τον Προμηθέα στο 22432111, ή στο info@inep.org.cy.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
1.       Καταστατικό Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (1926)
2.       Το Αγροτικό Ζήτημα της Κύπρου, Έκδοση Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου 1925
3.       Μανιφέστα, Προκηρύξεις, Ανακοινώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (Πηγές: Νέος ΆνθρωποςΕργάτηςΝέος Εργάτης, Αρχείο ΑΚΕΛ)
4.       1Ο Πρωτοσέλιδο Νέου Ανθρώπου
5.       1Ο Φύλλο Νέου Μπολσεβίκου
6.       2Ο  Φύλλο Νέου Μπολσεβίκου
7.       1Ο Πρωτοσέλιδο Εργάτη
8.       1Ο Πρωτοσέλιδο Νέου Εργάτη
9.       Ανακοίνωση προς όλους τους εργαζομένους της Λευκωσίας και των προαστίων (μετάφραση της τούρκικης ανακοίνωσης [αραβική γραφή])
10.    Μανιφέστο των Κομμουνιστικών Μαθητικών Νεολαιών Κύπρου προς όλους τους μαθητές
11.    Αντίγραφο πίνακα του ζωγράφου Χρήστου Φουκαρά που απεικονίζει προπηλακισμούς στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου.
12.    Αντίγραφο πίνακα του ζωγράφου Χρήστου Φουκαρά που απεικονίζει το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κ.Κ.Κ. στις 15 Αυγούστου 1926.
13.    Αντίγραφο πίνακα του ζωγράφου Χρήστου Φουκαρά που απεικονίζει συλλήψεις κομμουνιστών.
14.    Αντίγραφο πίνακα του ζωγράφου Χρήστου Φουκαρά που απεικονίζει επίθεση τραμπούκων σε συγκέντρωση του Κ.Κ.Κ.
https://www.facebook.com/531644023650914/videos/834573240024656/