Π.τ.Δ: Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η τουρκική πρόταση


Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η τουρκική πρόταση δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξερχόμενος το βράδυ της Τετάρτης από το χώρο όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.imagew

Παράλληλα είπε πως τέθηκαν τρία ερωτήματα από πλευράς του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρεϊ Φέλτμαν, προσθέτοντας πως “αυτά θα απαντήσουμε αύριο”.

Ερωτηθείς τί αφορούν τα ερωτήματα αυτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως “τα ερωτήματα άπτονται εναλλακτικών προτάσεων για εγγυήσεις”.

“`Οσον αφορά την τουρκική πρόταση αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν μας ικανοποιεί καθόλου”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η πρόταση που φέρεται να κατέθεσε η τουρκική πλευρά στην απογευματινή συνάντηση των εμπλεκομένων μερών για την ασφάλεια και εγγυήσεις στη Διάσκεψη της Κύπρου στο Κραν Μοντάνα αφορά 4 διαστάσεις .Πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναφέρουν ότι  η πρόταση αφορά τις συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας, τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο και την εφαρμογή της λύσης.

Δεν πρόκειται για νέες θέσεις της τουρκικής πλευράς και δεν αφορούν κατάργηση αλλά διαφοροποίηση των συνθηκών. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.