«Εκ των ων, ουκ άνευ» η αμεσότατη ποινική διερεύνηση των όποιων ποινικών αδικημάτων της Χρ.Γιωρκάτζη

«Εκ των ων, ουκ άνευ»: η αμεσότατη ποινική διερεύνηση, των όποιων, όσων, πόσων,  ποινικών αδικημάτων, της Χρ.Γιωρκάτζη… («οδηγός»  και όχι μόνον, η γραπτή δήλωση Ν.Αναστασιάδη). 

«Sine qua non»:η αμεσότατη αναγνώριση, του νομικά διάτρητου «διορισμού» της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, και η άμεση  και νομικά ορθή,πλήρωση της θέσης…r720_GIORKATZH

(Επαληθευτικός  μηχανισμός η γραπτή δήλωση Ν.Αναστασιάδη και η εκκωφαντική σιωπή-«προσβλητικές της νοημοσύνης μας …δηλώσεις …μεταγενέστερα και όχι μόνον…).Με τα σημερινά (χθες και όχι μόνον),της εκκωφαντικής  σιωπής-έκρηξης!!, που ήλθαν  στο «φως», με το σαδιστικό τρόπο του τόσο τραυματικού για τους θεσμούς,«εμβρυολκού»!!… της αλήθειας…

Η πολυβολισμένη- εκθεμελειωμένη έννομη τάξη,στα της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη-(αποκλειστικά,αποκλειστική  της η ευθύνη,και τα διάφορα   «τερτίπια» των «εξηγήσεων»! χειροτερεύουν  και την ποινική πλευρά)-αποσβολωμένη βιώνει το αυτονόητο:«Οτι ενός άκρως τραγικού θέματος και της μη  άμεσης ανάληψης των ευθυνών του», μύρια τραυματικά κακά έπονται, που απαιτούν το αυτονόητο:Την  άμεση «παραίτηση»,παύση:αναγνώριση και την άπλετη και άμεση ποινική, διερεύνηση.Εδω και τώρα,έστω και τώρα.Εστω και τώρα.

Με τα πιο πάνω (-άκρως σχηματικά-αλλά τεράστιας σημασίας, σημειολογικά και ΟΧΙ μόνον-)αναδεικνύονται αβίαστα, οι τεράστιες και ασήκωτες ευθύνες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, που δεν έχει ασκήσει ακόμα! ως όφειλε από την πρώτη στιγμή ( η «παρεμφερής» για το θέμα… διερεύνηση Π.Δημητριάδη, ήταν «άλλου παπά ευαγγέλια»!! )-της Συνταγματικές του υποχρεώσεις , της αυτεπάγγελτης, διερεύνησης του θέματος…και όχι μόνον..

Η γραπτή δήλωση του Προέδρου Ν.Αναστασιάδη, ήταν και παραμένει τροχιοδεικτική  και όχι μόνον κατάδειξη των υποχρεώσεων του Κ.Κληρίδη…

(Μακρυά βέβαια το «πικρόν ποτήρι», της έρευνας ! και της κατάληξης!! της ποινικής διερεύνησης, τα των «ΕΛΑΜιτών»! Η αναφορά απλά και μόνον απλά, προς αποφυγήν …!! και όχι προς μίμησην και /ή επανάληψην)

Η ποινική διερεύνηση τα των  της Χρ.Γιωρκάτζη-( αυτεπάγγελτη ή μη, η επιστολή του Προέδρου Ν.Αναστασιάδη, μιλά εφ’αυτής…)-Και η άμεση -αμεσότατη αναγνώριση,ότι δεν υπάρχει νομότυπος διορισμός,  της Χρ.Γιωρκάτζη, συνιστούσαν και συνιστούν,«sine qua non»: «Εκ των ων,ουκ άνευ»,απαιτήσεις της Λειτουργίας και έμπρακτης-έστω και στοιχειωδους-ύπαρξης του Συνταγματικού-Νομολογιακού και θεσμικού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι όποιες «άτυπες»και παράτυπες, προφορικές και μη, της συνέχειας της εκκωφαντικής σιωπής της κας.Χρ.Γιωρκάτζη, που «εξελίσσονται»σε «σήριαλ νομικού τραπαλίνου», είναι κάθετα και απόλυτα δυστυχώς , άκρως επιβαιβεωτικές και συνιστουν τεκμηρίωση , της απο πολλού χρόνου περιφρονηθείσας (;) γραπτής ανακοίνωσης του Προέδρου και των επιβαλλομένωννα διερευνηθούν θεμάτων .

Εστω και τώρα, ας είναι ίσως αργά ; «το κράτος δικαίου» (νομικός ο όρος και όχι κοινωνιολογικός) επιτάσσει και απαιτεί, την διερεύνηση-ποινική διερεύνηση του θέματος.Εστω και τώρα!!

«Τοις φρονίμοις ολίγα»!

«Τοις φρονίμοις ολίγα»! Μετά όμως τα τόσα όσα-πόσα και ίσως πόσα άλλα-γύρω από το θέμα,έχει χώρο «τοις φρονίμοις ολίγα»;

Εστω.Εδώ και τώρα. Ας ξεκινήσουν οι ενδεδειγμένες που θα έπρεπε να είχαν γίνει, από την πρώτη στιγμή της δήλωσης του Ν.Αναστασιάδη, ποινικές διερευνήσεις, για τα όποια-όσα-τόσα-πόσα,η δήλωση ενδεχόμενα να σημειολογεί και βέβαια όχι μόνο….

Εστω και τώρα.Ας αναγνωριστεί, το απλό και ολοφάνερο  και από τις εμβρυουλκικώς εξαχθείσες δηλώσεις της Χρ.Γιωρκάτζη,για τη μη νομιμότητα του διορισμού της.

Εστω και τώρα.Τώρα, έστω και τόσον αργά,απο πλευράς της ζημιάς στην Κυπριακή Δημοκρατία,ας «παραιτηθεί»η κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Ας «παραιτηθεί» επιτέλους, από την τόσο «πολυποίκιλα υψηλόφρονα» θέση -καρέκλα, της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι τοις πάσις γνωστόν ότι το όποιον ΥΨΟΣ και η όποια συγκρότηση και λειτουργικότητα του καθενός μας δεν είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί ούτε κατα εναν πόντον ανάλογα με την περιστροφή και περιδύνηση  της όποιας« καρέκλας»!!