Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν και οι ωρομίθιοι στα νοσοκομεία

ÃÅÍ. ÍÏÓ. ËÅÕÊÙÓÉÁÓ - ÍÏÓÇËÅÕÔÅÓ - ÓÔÁÓÇ ÅÑÃÁÓÉÁÓΟι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, που εκπροσωπούν γύρω στις 2000 ωρομίσθιους εργαζόμενους στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, καλούν τον Υπουργό Υγείας “έστω και την υστάτη, πριν καταθέσει στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των κρατικών νοσοκομείων, να συζητήσει με τους εργαζομένους το θέμα της διασφάλισης της απασχόλησης και των όρων εργοδότησης τους”.

“Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι η δέσμευση του Υπουργού Υγείας για παραπομπή και συζήτηση όλων των εργασιακών θεμάτων στη Μικτή Εργατική Επιτροπή δεν έχει τηρηθεί, και με τη στρατηγική που ακολουθεί θέτει σε κίνδυνο την εργατική ειρήνη και την ομαλή λειτουργία της Δημόσιας Υγείας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι των κρατικών νοσοκομείων υπέδειξαν μέχρι σήμερα μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που τους επηρεάζουν και το λιγότερο που αναμένουν σήμερα είναι να σεβαστεί ο Υπουργός τη δέσμευσή του απέναντι τους και να διασφαλιστεί μέσα από συμφωνία το μέλλον και οι όροι εργοδότησης τους.

Προειδοποιούν δε πως σε περίπτωση που ο Υπουργός προχωρήσει στην κατάθεση του Νομοσχεδίου χωρίς να ολοκληρωθεί ο διάλογος για το μέλλον των εργαζομένων, η αντίδραση των ωρομισθίων θα είναι άμεση και δυναμική.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επικρίνουν ταυτόχρονα το Υπουργείο Υγείας γιατί η σοβαρή υποστελέχωση των κρατικών νοσοκομείων συνεχίζει να υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα της προσφερόμενης ιατρικής περίθαλψης και να θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη Δημόσια Υγεία.

Για το λόγο αυτό απαιτούν από τον Υπουργό Υγείας όπως χωρίς άλλη καθυστέρηση προχωρήσει στην υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης του για την πλήρωση αριθμού κενών ωρομισθίων θέσεων για τις οποίες υπάρχει σχετική δυνατότητα στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό.