Συνεχίζει το πήγαινε-έλα σε Αθήνα και Αγκυρα ο Αιντε

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρακάμψει τις παγιωμένες imagew-1.aspxθέσεις της Τουρκίας  η οποία  εμμένει στην παραμονή κατοχικού στρατού και εγγυήσεων, ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αιντε συνεχίζει το πήγαινε -έλα σε Ελλάδα και Τουρκία .  Σήμερα στις 11.30  θα γίνει δεκτός, στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά ενώ αύριο Τρίτη θα μεταβει στην Τουρκία.

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον κ. Κοτζιά, ο οποίος επικοινώνησε την περασμένη Παρασκευή με τον κ. Αιντε και τον προσκάλεσε στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Αιντε  σε γραπτή του δήλωση την περασμένη Παρασκευή,είχε αναφέρει ότι :”Δυστυχώς, παρά τις σοβαρές προσπάθειες για υπερπήδηση των διαφορών σε σχέση με τη μεθοδολογία για συνάντηση στη Γενεύη, οι ηγέτες δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό έδαφος,προσθέτοντας ότι “Χωρίς προοπτική για κοινό έδαφος, δεν υπάρχει βάση για συνέχιση της διπλωματίας του πήγαινε – έλα”.

Σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο  Αλίμ Σιντίκ, ο κ. Ειντε θα μεταβεί αύριο στην Αγκυρα και θα  έχει την Τετάρτη επαφές στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.