«Ούτε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ – Ούτε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο»

ΑντιΝΑΤΟϊκή εκδήλωση ΠΣΕ στις 26 Mαίου στη Λάρνακα

 

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης για αντιΝΑΤΟϊκές δράσεις στις χώρες μέλη του, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, 25-26 Μαΐου, διοργανώνει αντιΝΑΤΟϊκή εκδήλωση κάτω από το σύνθημαimages-2 «Ούτε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ – Ούτε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου, ώρα 19:00μμ στην πλατεία του Κάστρου στη Λάρνακα. Την εκδήλωση θα στηρίξουν με την παρουσία τους οργανωμένα σύνολα τουρκοκυπρίων, καθώς και μεταναστών.

Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του ΝΑΤΟ δημιουργεί απερίγραπτα τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα. Στην περιοχή μας και ιδιαίτερα την Ανατολική Μεσόγειο σκιαγραφείται ένα επικίνδυνο και απρόβλεπτο πολεμικό σενάριο, λόγω των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στη Συρία, στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο η ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ προσπαθεί μέσω των πολέμων να χαράξει ξανά τα σύνορα, να ξαναμοιράσει τη γη, να ελέγξει την παραγωγή ενέργειας και τους δρόμους διοχέτευσης της με μόνο σκοπό την αύξηση των κερδών μιας χούφτας πολυεθνικών εταιρειών.images-1Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να παραμένει θύμα και απλός θεατής της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Γι’ αυτό ως Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καλούμε όλους τους φιλειρηνιστές και όλο το λαό της Κύπρου, να δώσουν μαζικά το παρών του στην αντιΝΑΤΟϊκή εκδήλωση, έτσι ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς της υπόλοιπης Ευρώπης και του κόσμου ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους πολέμους του, ζητώντας τη διάλυση της μηχανής του Πολέμου και της καταστροφής.

 

Ο λαός της Κύπρου έχει κάθε λόγο να απαιτεί τη διάλυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, καθώς σήμερα παραμένουν ανοιχτές οι πληγές του δίδυμου εγκλήματος του 1974, του πραξικοπήματος και της εισβολής. Ένα έγκλημα το οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Την Παρασκευή, 26 Μαΐου ενώνουμε τη φωνή μας με το Παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα: «Ούτε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ – Ούτε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο».