Αλληλεγγύη:Στερείται σοβαρότητας η αποχώρηση Χριστόφια από το Ε.Συμβούλιο

Το Κίνημα Αλληλγγύη σχολιάζοντας σήμερα την αποχώρηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας από το Εθνικό Συμβούλιο σημειώνει  ότι «  αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο είναι μια σοβαρή πολιτική πράξη η οποία από μόνη της έχει βαρύνουσα σημασία».Και προσθέτει:xristofia

«Η σημερινή αποχώρηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ούτε σοβαρή μπορεί να χαρακτηριστεί, ούτε βαρύνουσα σημασία έχει. Το αντίθετο.

Η παύση του υπαρχηγού της Αστυνομίας, Ανδρέα Κυριάκου, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Θεωρούμε ασέβεια προς το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το Εθνικό μας πρόβλημα, να αποχωρεί από τη συνεδρία ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, λόγω… αναπάντητων κλήσεων που έκανε ο ίδιος, στον διάδοχο του στον Προεδρικό θώκο.

Οι σχέσεις και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ή δεν είχε ο κύριος Χριστόφιας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι κάτι το οποίο δεν αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς που μετέβησαν να ενημερωθούν για το Κυπριακό, αλλά ούτε και την κοινή γνώμη.