Εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο η υποψηφιότητα Λιλλήκα

Την έγκρισή της για την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών.pfpwf
Στη συνεδρίαση προσήλθαν 29 άτομα, τα οποία τοποθετήθηκαν στο σύνολό τους.
Με τοποθετήσεις των Στέλιου Αμερικάνου, Παύλο Μυλωνά, Σίμο Αγγελίδη, Μαρίνα Δημητρίου και Ειρήνη Μάντολες, διατυπώθηκε εκ νέου τη θέση ότι ναι μεν ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος για τον Ενδιάμεσο Χώρο, αλλά θα πρέπει να γίνουν νέες συζητήσεις με τον ενδιάμεσο προκειμένου να μην υπάρξει διάσπαση του μετώπου με δύο υποψήφιους.
Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιπο 23 ζήτησαν επιτακτικά την εξαγγελία του Γιώργου Λιλλήκα το συντομότερο δυνατό, καθώς δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο για το θέμα του ΓεΣΥ, αλλά ούτε και με τη του θέση για το Κυπριακό.
Η σημαντικότερη, ωστόσο, ένσταση αναφορικά με την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, είναι η απομάκρυνση από το ενδεχόμενο στήριξης του ΑΚΕΛ, είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο γύρο, την ώρα που στόχος της Συμμαχίας Πολιτών είναι να μην επανεκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης.
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Λιλλήκας επανέλαβε την έκκλησή του όπως γίνει σεβαστή η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας, τόσο στην Ανώτατη όσο και στην Πολιτική Σύγκλητο του κόμματος, αλλά και των μελών της Συμμαχίας Πολιτών.
«Σεβαστή η θέση των 6, αλλά πιο σεβαστή θα πρέπει να γίνει η άποψη της πλειοψηφίας», είπε, καλώντας άπαντες να δώσουν τη μάχη ενωμένοι.