Τσελίκ: Αν η ΕΕ δεν αποδεχτεί απελευθέρωση βίζας η Τουρκία δεν θα συνεργαστεί στο Αιγαίο


Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεχτεί η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες η διαδικασία θα διακοπεί, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ Unknown-5προσθέτοντας ότι δεν θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Αιγαίου.
Σε συνέντευξή του στο CNNTurk, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι η Τουρκία έχει κάνει όλα όσα τις αναλογούν στο θέμα της βίζας και πως στην περίπτωση που γίνει αποδεχτεί η πρόταση που θα υποβληθεί τον Μάιο η διαδικασία θα αρχίσει να ολοκληρώνεται κανονικά.
Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε πως αν στην πρόταση που ετοίμασε η Τουρκία δεν υπάρξει θετική απάντηση από την Ευρώπη, τότε η Τουρκία δεν θα συνεργαστεί στο θέμα των προσφύγων στο Αιγαίο. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες. “Η Τουρκία είναι μια χώρα που έσωσε την Ευρώπη. Αν εμείς δεν κάναμε αυτή τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και αν πήγαιναν τόσοι πρόσφυγες στην Ευρώπη, αυτοί οι ακροδεξιοί, ρατσιστές που εκμεταλλεύονται αυτό το προσφυγικό θα είχαν ανέβει τόσο πολύ που οι κεντροδεξιοί πολιτικοί στην Ευρώπη δεν θα μπορούσαν να το διαχειριστούν και θα άλλαζε ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης”. Για τη στάση πολιτικών στην Ευρώπη εναντίον των Τούρκων στην Ευρώπη που ψήφισαν ναι και τις δηλώσεις του όπως επιστρέψουν αυτοί οι Τούρκοι στη χώρα τους και να ακυρωθεί η διπλή υπηκοότητα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι εναντίον του να εκδιωχθούν άνθρωποι από τα εδάφη τους λόγω των πολιτικών τους επιλογών.