Με κλιμάκωση των μέτρων προειδοποιούν οι κυβερνητικοί γιατροί

 

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι χωρίς την αναγκαία προετοιμασία θέλει να εφαρμόσει ΓΕΣΥ

 

Εντονη κριτική στον Υπουργό Υγείας κ. Φίλιππο Πατσαλή ότι προχωρεί σε αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων χωρίς να γίνει η απαιτούμενη αναδιοργάνωση άσκησαν σήμερα οι κυβερνητικοί γιατροί οι οποίοι από τις 7.30 μέχρι τις 9,30 κατήλθαν σε δίωση στάση εργασίας.05-07-2014-giatroi

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Γιατρών ΠΑΣΥΚΙ κα Μάρω Κοντού δήλωσε ότι οι θέσεις που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας δεν απαντούν στα σημεία τα οποία τέθηκαν από τους γιατρούς ενώ παραπέμπουν και σε βάθος χρόνου.Τα νομοσχέδια είπε θα κατατεθούν προς έγκριση στη Βουλή στο τέλος του μήνα και οι γιατροί ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί. Δεν είναι δυνατόν, είπε η κα Κοντού μιλώντας στο Τρόιτο του ΡΙΚ να μας παρουσιάσουν τα νομοσχέδια στο τέλος της εβδομάδας και να μπορέσουμε να τα μελετήσουμε και να δώσουμε τα συμπεράσματά μας εντός δύο ημερών. Είπε επίσης ότι για την μελέτη των δύο νομοσχεδίων χρειάζεται τουλάχιστον χρόνος επτά ημερών.

Οι γιατροί μεταξύ άλλων αξιώνουν την συνέχιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων με το υφιστάμενο καθεστώς και την διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντός τους και τις παροχές υπηρεσιών δημόσιας υγείας προς τους πολίτες. Προεδιδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων αν η κατάσταση δεν διαφοροποιηθεί.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής δήλωσε ότι με τη στάση εργασίας των γιατρών δεν τιμωρείται ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση, αλλά οι ασθενείς. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κ. Πατσαλής χαρακτήρισε αχρείαστη τη στάση εργασίας των κυβερνητικών γιατρών προσθέτοντας πως δεν προσφέρει τίποτα. Σχολιάζοντας το αίτημα της ΠΑΣΥΚΙ να της δοθεί χρόνος για μελέτη των νομοσχεδίων ο Υπουργός Υγείας είπε ότι θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό το θέμα δεν θα συζητείται επι μακρόν  επισημαίνοντας ότι το ΓΕΣΥ συζητείται για 30 χρόνια!