Για τα κρατικά Νοσοκομεία λεφτά …δεν έχουν!

Το Κράτος έχει λεφτά για το Ογκολογικό της Τράπεζας ενώ δεν έχει για το Κρατικό Ογκολογικό

 

Unknown-1Του Χρ. Ανδρέου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ογκολογικού της Τράπεζας σήμερα έχει πάνω από 34 γιατρούς, τους οποίου πληρώνει το Κράτος μέσω κρατική χορηγίας μάλιστα με αρχικό μισθό της κλίμακας Α13 foul, δηλαδή μίνιμουμ €71.000 ετησίως!!! Επίσης, η Τράπεζα μπορεί να προσλαμβάνει όσους γιατρούς ή άλλο προσωπικό θέλει, όποτε θέλει και με όποιο μισθό θέλει να δώσει και να επιβαρύνεται το Κράτος. Την Πέμπτη (23/3) το Ογκολογικό της Τράπεζας, με δημοσίευμα στον Φιλελεύθερο, ζήτησε γραμματέα για γιατρό του, την οποία ασφαλώς θα πληρώνει το Κράτος, γιατί τάχατες είναι στα λειτουργικά του έξοδα. Να σημειωθεί ότι τον μισθό των εργαζομένων του τον καθορίζει το ΟΚΤΚ και απλά… τον πληρώνουμε οι φορολογούμενοι μέσω της κρατικής χορηγίας προς την πάμπτωχη Τράπεζα η οποία δόλια πήρε από τη λειτουργία του (1998-2016) πάνω από €400 εκ. κρατική χορηγία, εκτός των €€€ έξτρα….Unknown-3

Στο Κρατικό Ογκολογικό του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας έχει μόνο 3 γιατρούς: Η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής κι ένας παθολόγος. Έλλειμμα μίνιμουμ 4 ογκολόγους. «Δυστυχώς» το Κράτος λόγω «οικονομικών δυσκολιών» δεν έχει λεφτά (!!!) να προσλάβει Ογκολόγους στην κλίμακα Α11+4 δηλαδή €29.900 ετησίως. Ακόμη, εδώ και χρόνια η δ/ντρια ζητεί μια γραμματέα αλλά το Κράτος λόγω «οικονομικών δυσκολιών» δεν έχει λεφτά να την προσλάβει!!!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για μεν την Τράπεζα το Κράτος απλόχερα προσφέρει επιχρυσωμένη κρατική χορηγία, αλλά για το δικό της Ογκολογικό «ριάλια γιοκ». Στην Τράπεζα και τα παρακλάδια της που μαστίζονται από σκάνδαλα, διαφθορά, διαπλοκή +++ αντί της κάθαρσης και τιμωρίας γίνεται συγκάλυψη και επιβραβεύεται με πλουσιοπάροχη χορηγία, στο δε «παιδί της» το Κρατικό Ογκολογικό ούτε καν ψίχουλα! Το Κράτος δίνει τους ταλαιπωρημένους Καρκινοπαθείς μας βορρά στα δόντια ανελέητων τραπεζιτών και επίορκων γιατρών! Εφιαλτικές μέρες περνούν οι Καρκινοπαθείς μας, πολλοί πεθαίνουν αβοήθητοι αλλά με ψευδολογίες και ρητορικές συγκαλύπτονται τα εγκλήματά τους και όχι μόνο. Τώρα ζητούν επιτακτικά τη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών προς χάρη των καρκινονονών. Σύντομα διαλύεται το Ογκολογικό του ΓΝ Λεμεσού και στη θέση του κτίζεται, μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου, χωρίς καν προσφορές, Ογκολογικό της Τράπεζας με παράλληλη αύξηση της επιχρυσωμένης κρατικής χορηγίας.

Τα ΜΜΕ τα γνωρίζουν όλα αυτά αφού τους στέλνουμε μηνύματα και έγγραφα, όπως και πολλοί βουλευτές, αλλά τα αποσιωπούν. Τα ρίχνουν κάτω από το χαλί «κατ’ εντολή της Τράπεζας» για να μην τους θυμώσει και τους κόψει τις διαφημίσεις ή/και διευκολύνσεις. Από το 2013 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας αρνείται να συζητήσει το όλο θέμα. Κι εμείς που διαμαρτυρόμαστε για τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν μάς αποκλείουν από τα ΜΜΕ.

Γι’ αυτό, φίλοι μου, ζητάμε τη δική σας συμπαράσταση, διάδωσε το μήνυμα και σχολιάστε το με φίλους σας.
*Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ
andreou2@cytanet.com.cy

 

(Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.Η e-shocknews υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση θέσεων απόψεων και ιδεών)