Υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Διομήδης Διομήδους

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΔΕΚ, εξήγγειλε σήμερα ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους, αναφέροντας ότι η υποψηφιότητα του “είναι μια πρόταση ενότητας και προοπτικής”.images

“Μετά από σοβαρό προβληματισμό, πολλές συζητήσεις με μέλη και στελέχη του κινήματος και βαθιά συναίσθηση ευθύνης αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στο προσεχές συνέδριο της ΕΔΕΚ για την προεδρία του Κινήματος”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Διομήδους.

Προσθέτει ότι η ΕΔΕΚ, ένα ιστορικό κόμμα με καταγεγραμμένους αγώνες για την δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ενώπιον σοβαρών προκλήσεων στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί με επάρκεια και πληρότητα.

“Προτείνουμε διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας και δράσης του κινήματος. Προτείνουμε συλλογική ηγεσία. Έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση πολιτικής για την ΕΔΕΚ της επόμενης πενταετίας στη βάση της συλλογικότητας, της συμμετοχικότητας και της σύνθεσης απόψεων και ιδεών”, αναφέρει ο κ. Διομήδους.

Αναφέρει επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα καταθέσει αναλυτικά την πρόταση του για την ΕΔΕΚ της νέας πενταετίας και θα καλέσει τους φίλους και τα μέλη του κόμματος σε ένα ανοιχτό δημόσιο διάλογο.

“Είναι η ώρα συλλογικής ανάληψης ευθυνών. Είναι η ώρα να ανταποκριθούμε στο χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι μπορεί, στη βάση ενός περήφανου παρελθόντος αγώνων και προσφοράς, να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο παρόν και μέλλον”, προσθέτει.

Αναφέρει ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για μια τέτοια πορεία είναι η ενότητα, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, μακριά από αυταρχισμούς, αφορισμούς και λογικές πειθαρχικών μέτρων.

Ο κ. Διομήδους αναφέρει ότι “σήμερα η ΕΔΕΚ αντιμετωπίζει προβλήματα διαίρεσης και ιστορικά στελέχη έχουν αποστασιοποιηθεί και βρίσκονται στο περιθώριο και σε αδράνεια.

“Πρόκειται για μια αιμορραγία που θα πρέπει άμεσα να τερματισθεί. Όλα αυτά τα στελέχη αποτελούν πολύτιμο ανθρώπινο περιουσιακό στοιχείο το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από αγώνες και δράσεις δεκαετιών”, προσθέτει.

Αναφέρει ότι “βασική μας προτεραιότητα θα είναι επίσης η δημιουργίας γεφυρών και ανάπτυξη σχέσεων με Τ/Κ κόμματα, οργανώσεις και πολίτες που μοιράζονται το κοινό όραμα μας για ελευθερία, επανένωση και τερματισμό της κατοχής.

Τέλος, αναφέρει ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για επανασύνδεση της ΕΔΕΚ με το φυσιολογικό της χώρο, διεθνώς και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Σοσιαλιστική Διεθνή και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.