Κράτα γερά Χρ.Κουρτελλάρη

Unknown-3

Φωτογραφία από τα τελευταία του γενέθλια στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016 περιστοιχισμένος και ευτυχισμένος από τα εγγόνια και δισέγγονα του.

Στο Γενικό Νοσοκομειο Λευκωσίας νοσηλεύεται εδώ και μερικές μέρες το ιστορικό στέλεχος του ΑΚΕΛ , πρώην βουλευτής Κερύνειας και για δεκαετίες Γ.Γ. της ΕΚΑ Χρίστος Κουρτελλάρης.Δίπλα του τα παιδιά τα εγγόνια και τα δισέγγονα του και πολλοί φίλοι .

Γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου του 1919 ο Χρίστος Κουρτελλάρης αισίως βαδίζει στα 98 του χρόνια.Είναι από τους λίγους επιζώντες που εντάχθηκαν στο Κ.Κ.Κ .  Για όσους δεν γνωρίζουν να σημειώσουμε ότι ο αειθαλής Χριστος Κουρτελλαρης σε ηλικία 17 χρονών, το 1936, μετακομίζει από τους Εργάτες  στη Λευκωσία. Το 1937 γίνεται μέλος της Συντεχνίας υποδηματεργατών και αργότερα μετά το 1940 μέλος της Επιτροπής της εν λόγω Συντεχνίας. Το 1939 με την ίδρυση και εκλογή του στην Επιτροπή του Μορφωτικού Συλλόγου στο χωριό του, αναμιγνύεται στο κίνημα των Μορφωτικών Συλλόγων. Tο 1940 γίνεται μέλος του Kομμουνιστικού Kόμματος Kύπρου και το 1941 εγγράφεται με την ίδρυσή του στο AKEΛ. Στην πολύχρονη και ενεργό συμμετοχή του στο AKEΛ ανεβαίνει όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και υπηρετεί από το πόστο του μέλους της Kεντρικής Eπιτροπής (από το 1951) και, αργότερα, του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Κράτα γερά Χρήστο Κουρτελλάρη περαστικά και κάθε καλό.

Μαφάλντα

 

Θλιθερό κατάντημα

Κάποτε ο πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δ.Χριστόφιας16735596_10154969646563187_1731119461_o θύμωνε σε στελέχη του κόμματος όταν  συμμετείχαν σε ελαφρολαϊκές τηλεοπτικές εκπομπές.Τώρα ο ίδιος κινδυνεύει να γίνει ο μαϊντανός των καναλιών με νταούλια βιολιά και τσιαττιστά.Το Σάββατο τραγουδούσε στην «Παραδοσιακή βραδιά »του ΣΙΓΜΑ με τη Βασιλική Χατζηαδάμου  και άλλους.

Εδώ ο κόσμος καίγεται …βαρκούλες αρμενίζουν

Ωχ.

 

Τον έκλαψαν και οι ρέγγεςimages-2

Πολύ κατεβασμένα είχε τα μούτρα του ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης  στη σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη με όλους τους εμπλεκομένους φορείς  στο λιμάνι Λεμεσού. Ευτυχως η παρέμβαση του Προέδρου είχε αίσιο τέλος καθότι ο Υπουργός τα έκανε μαντάρα.

Ηταν για να τον κλαίνε και οι ρέγγες με τέτοια μούτρα.Φαίνεται πως αυτός ο άνθρωπος όπου ανακατωθεί τα κάνει ανω κάτω. Τελικά έχει δίκαιο το ΑΚΕΛ που τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Ουπς