Προσπάθεια ΔΗΣΥ να εξευμενίσει τον Ακιντζί και επιτίθεται εναντίον ΔΗΚΟ -ΑΚΕΛ

Σε μια προσπάθεια να εξευμενίζει τον κατοχικό ηγέτη ο ΔΗΣΥ κατέθεσε πρόατση νόμου την οποία χαρακτηρίζει ως πρόταση «κοινής λογικής» με την οποία επιχειρεί να διορθώσει την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.Παράλληλα επιτίθεται εναντίον του ΔΗΚΟ και εναντίον του ΑΚΕΛ  για τις πρόσφατες δηλώσεις του.
1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥnikos-tornaritis_0
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέθεσε χτες στη Βουλή πρόταση Νόμου σύμφωνα με την τοποθέτηση που είχε κάνει στη συζήτηση των επίμαχων Κανονισμών για τα σχολεία. Η τοποθέτηση εκείνη δεν είχε να κάνει με τις αντιδράσεις οποιουδήποτε, για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρχαν τότε αντιδράσεις. Ήταν τοποθέτηση λογικής.
Σύμφωνα με την πρόταση, αρμοδιότητα για οδηγίες και εγκυκλίους προς τα σχολεία σχετικά με το τι μνημονεύευται σε κάποιες συγκεκριμένες μέρες του σχολικού έτους θα έχει, όπως και για ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών, το υπουργείο Παιδείας, σε συνεννόηση με τη Βουλή.»

Ο ΔΗΣΥ την ανακοίνωση του χαρακτηρίζει ως παράδεκτους του υπαινιγμούς του προέδρου του ΔΗΚΟ Ν.Παπαδόπουλου  λέγοντας πως:
«Με αυτό τον τρόπο απαντάμε στην κοινή λογική και όχι, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος σε υποδείξεις οποιουδήποτε. Θεωρούμε ότι, στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, δεν πρέπει να μπαίνουν κομματικού χαρακτήρα τοποθετήσεις στο πρόγραμμα των σχολείων.»

Κατηγορεί το  ΑΚΕΛ για υποκρισία 
Σχολιαζοντας τις αναφορές του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ αναφέρει:

«Επειδή όμως, εκτός του προέδρου του ΔΗΚΟ αυτές τις μέρες ακούγονται βαρειές κουβέντες και από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, που δεν διστάζει να μιλά για «πολιτική σχιζοφρένεια», πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιός έχει κάνει τι.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού εξαπέλυσε καταγγελία ότι κάπιιοι πάσχουν από «πολιτική σχιζοφρένεια» διότι, όπως είπε, «δεν μπορεί να θέλεις λύση ομοσπονδίας και να θυμάσαι το Ενωτικό Δημοψήφισμα». Είναι όμως υποκρισία από την πλευρά του ΑΚΕΛ να εξαπολύει πυρά εναντίον άλλων, την ώρα που έγιναν και από τη δική τους πλευρά ίδιες προτάσεις με εκείνη που τελικά ψηφίστηκε. Στη διάρκεια της συζήτησης των Κανονισμών για τα σχολεία προτάθηκε από την πλευρά του ΑΚΕΛ να μνημονεύονται στα σχολεία:
(α) η επέτειος της 21ης Οκτωβρίου 1931, δηλαδή η εξέγερση των Οχτωβριανών για την Ένωση,
(β) η 15η Νοεμβρίου με καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ως επέκταση της αναφοράς για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, την οποία και ζήτησαν να ενισχυθεί χρονικά.

Ασχέτως του τι τελικά αποφασίστηκε, αυτή τη συζήτηση έκανε και το ΑΚΕΛ!»

Τέλος στην ανακοινωση του ο ΔΗΣΥ καλεί τον Ακιντζι να επανέλθει στις συνομιλίες σημειώνοντας τα πιο κάτω:.
«Επιβάλλεται να σταματήσουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την αχρείαστη «τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό». Ας αποδείξουν ότι δεν έχουν ως κίνητρο κάποιο… σημαντικό γεγονός που θα έρθει σε ένα χρόνο από τώρα.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει πάντα ως προτεραιότητα, πάνω απ’όλα, την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα τερματίσει την τουρκική κατοχή στην πατρίδα μας.
Ελπίζουμε ότι αυτή η άκαιρη συζήτηση θα λήξει και ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα πάψει να αναζητεί αιτιάσεις και θα επανέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Τώρα πρέπει να στηρίξουμε τις θέσεις της ελληνικής κυπριακή πλευράς, όπως αυτές τις εκφράζει και τις διεκδικεί στη διαπραγμάτευση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Αναστασιάδης.»