Θεσσαλονικη:Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης απενεργοποίησης βομβα77της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου  δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της και ξεκίνησε  η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχε απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση κάμερας μέσου ενημέρωσης που είχε τοποθετηθεί στον 4ο όροφο, ακριβώς πάνω από το βενζινάδικό όπου θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. Ή θα μπει εισαγγελέας και θα σταματήσει την κάμερα ή αλλιώς δεν θα αρχίσει η επιχείρηση. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τις ζωές και των πυροτεχνουργών αλλά και των ανθρώπων που έχουν φύγει τόνισε. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η κάμερα τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο.
Η επιχείρηση καθυστέρησε επειδή αρκετοί αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης λειτουργούσαν κέντρα Τύπου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη αστυνομία που ενημέρωναν τους πολίτες για την εξέλιξη της διαδικασίας και την απενεργοποίηση και ασφαλή μεταφορά της βόμβας.

Απο την περιοχή απομακρύνθηκαν πάνω από 60.000 πολίτες ενώ νωρίτερα αρκετ;δρομολόγια τρένων είχαν ανασταλεί μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης.