Βρήκαν…ποσκόλιον

Ολα τα’χε η Μαριορή  οι καυγάδες για το ενωτικό δημοψήφισμα Unknownτης έλειπαν.Βρήκαν ποσκόλιον οι κομματάρχες για να συσπειρώσουν τους οπαδούς και ξεκίνησαν οι κοντρες για το ποιός είναι περισσότερο ή λιγότερο πατριώτης ή ενωτικός.

Μα αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα;  Σιγομουρμούριζε στον συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά ένας οικογενειάρχης πρόσφυγας ο οποίος για να τα βγαλει πέρα εργάζεται σε τρεις διαφορετικές δουλειές και καταπιάνεται και  με κάτι κουτσοδούλια (όχι όπως αυτά του Μιλτή ) για να ταίσει την φαμίλια του.Ε, ρε κατακημένη προσφυγιά.Απί την μια ο Ερντογάν και ο Ακιντζι που ειμένουν στο πλιάτσικο και στον σφετερισμό των περιουσιών σου και από την άλλη οι πολιτικοί μας.   Αντι να αγωνιστούν όλοι να επανενωθεί ο τόπος με μια λύση δίκαιη που δεν θα δίνει δικαιώματα στην Τουρκιά , βάλθηκαν να τον διχάσουν πιο πολύ.Σαφέστατα και κατακτητές και η ψευτοκυβέρνηση τους τρίβουν τα χέρια τους γιατί βρήκαν την ευκαιρία που ζητούσαν.

Αχ.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι  και δόλιες σκέψεις  της για τις  οι 4 ελευθερίες

images

Η Φεντερίκα που από μελαχρινή έγινε ξανθιά και από μέλος της Κομμουνιστικής νεολαίας της Ιταλίας μεταλλάχθηκε σε …σιδηρά κυρία της Ε.Ε.

Εχουμε έξι ευρωβουλευτες και έναν επίτροπο στην Ε.Ε.Εχουμε άλλους τόσουςimages-1 και πενταπλάσιους πολιτικούς  που συχνά πυκνά επισκέπτονται τις Βρυξέλλες και μας λεν ότι είχαν επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους.Δεν βρέθηκε κανένας (με εξαίρεση την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχαρους )  να αποστομώσει  την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι και να της δηλώσει πως δεν εχει τίποτε να σκεφτεί στο αίτημα της Τουρκίας για τις 4 ελευθερίες. Ούτε να το διανοηθούν .Γιατί με τέτοιες  «σκέψεις» η κα Μογκερίνι το μόνο που θα πετύχει είναι ν’ ανοίξει την πόρτα της κολάσεως.

Αλλα ,πάλιν αν αγαπούν τόσο την Τουρκία  και τρέμουν στις απειλές Ερντογάν, γιατί δεν επιτρέπουν στους πολίτες  της να απολαμβάνουν τις 4 ελευθερίες στις δικές τους χωρες.Στην Ιταλία , ή στο Λουξεμβούργο που είναι μια παθκειά τόπος και απολαμβάνει εξαιρέσεων  λόγω του μικρού της μεγέθους.Ο απερχόμενος Γιούνκερ  θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο να πλακώσει η Τουρκιά στην καθωσπρέπει χώρα του;

Τέτοιες σκέψεις η κα Μογκερίνι δεν δικαιούται να κάνει ούτε στον ύπνο της.

Μαφάλντα

Ποιός προεδρεύει του Δ.Σ.του Ομίλου Λαϊκού;

Κυκλοφορούν ευρέως φήμες πως νέος πρόεδρος του  Δ.Σ.του Ομίλου Λαϊκού διορίστηκε ο υπεύθυνος επι των οικονομικών του ΑΚΕΛ Νίκος Ιωάννου ο οποίος διατηρεί και τη θέση του στο κόμμα. Αληθεύουν μήπως άλλες πληροφορίες πως  του Δ.Σ. του Ομίλου θεάθηκε να προεδρεύει ο Βενιζέλος Ζαννέττος ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή φυλακή και παρίσταται και στις συνεδριασεις της ολομέλειας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ;

Δεν γνωρίζουμε αν έχουν βάση αυτές οι πληροφορίες, απλά τις μεταφέρουμεν και θα τις διαψεύσουμε μόλις δωθούν σαφείς απαντήσεις για να  σταματήσουν οι κακόβουλες( αν είναι ) φήμες.

Βαχ βαχ