ΔΗΚΟ:Ο Ειντε ξεπέρασε τα εσκαμμένα

Σοβαρές κατηγορίες  εναντίον του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ.του ΟΗΕ για το κυπριακό εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ τον οποίο και επικρίνει ότι ξεπέρασε τα εσκαμμένα:imagew.aspx

Στην ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ επισημαίνει τα πιο κάτω:

«Για μία ακόμα φορά, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, ξεπέρασε τα εσκαμμένα.

Ο κ. Άιντα, παραβιάζοντας εκ νέου τους όρους εντολής του, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία που έχει για τις διαπραγματεύσεις, η απαράδεκτη τουρκική αξίωση για εφαρμογή στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ογδόντα εκατομμύρια τούρκους υπηκόους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως ο κ. Άιντα επιδιώκει:

• Να ωραιοποιήσει την κατάσταση, δίνοντας την εντύπωση ότι η τουρκική αξίωση δεν είναι κάτι κακό.
• Να προετοιμάσει το έδαφος, έτσι ώστε η Ε/κ πλευρά να αποδεχτεί συζήτηση της τουρκικής αξίωσης.

Με δεδομένη την πάγια τουρκική τακτική, ανησυχούμε πως ενδέχεται, η Τουρκία εκβιαστικά να επιμένει σε αποδοχή της εξωφρενικής αξίωσης της, για να μην παρεμποδίσει τη συνέχιση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επίσημα και δημόσια να απορρίψει κατηγορηματικά, καν συζήτηση της τουρκικής απαίτησης.

Επίσης, το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει έντονα την ενέργεια του κ. Άιντα να επισκεφθεί την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, πριν συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η πράξη του αυτή αποτελεί προκλητικό διπλωματικό ατόπημα, αλλά και ενισχύει τις εύλογες ανησυχίες για την αμεροληψία του αξιωματούχου του ΟΗΕ.»