ΗΠΑ:Αξιωματούχος του Πενταγώνου δεν αποκλείει πραξικόπημα εναντίον Τραμπ

Mια πρωτόγνωρη και μέχρι στιγμής αδιανόητη σκέψη για τα αμερικανικά δεδομένα διατύπωσε σε άρθρο γνώμης η Ρόζα Μπρουκς, αξιωματούχος του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας επι της διακυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα. imagew-3.aspx

Σε ένα άρθρο της για την εξωτερική πολιτική για το περιοδικό Foreign Policy, η κ. Μπρουκς ταράζει τα νερά, με έναν ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο.
«Η πρώτη εβδομάδα προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ τα ξεκαθάρισε όλα: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο όλοι φοβόμασταν» γράφει η Μπρουκς, που παράλληλα «νοσταλγεί» την περίοδο που μπορούσε να… παρηγορηθεί σκεπτόμενη ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα «ηρεμούσε» μόλις αναλάμβανε την εξουσία και θα σκεπτόταν δύο φορές πριν κάνει προσβλητικές και τυχαίες αναρτήσεις στο Twitter ή πριν κάνει πράξη το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Επιχειρεί λοιπόν να αναδείξει τους τρεις τρόπους με τους οποίους οι Αμερκανικοί θα μπορούσαν να «ξεφορτωθούν» τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρώτος είναι να περιμένουν το 2020 μέχρι να ολοκληρωθεί η προεδρία του.
Ο δεύτερος τρόπος είναι η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του Προέδρου, κάτι το οποίο προβλέπεται από το Αμερικανικό Σύνταγμα. «Και μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι μετά από την πρώτη εβδομάδα, πάνω από το 1/3 των Αμερικανών είναι πρόθυμοι να δουν τον Τραμπ αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη» έγραψε η ίδια, προχωρώντας στην τρίτη και πιο τρομακτική της επιλογή.
«Ενα σενάριο είναι αυτό που μέχρι πρόσφατα θα έλεγα πως είναι αδιανόητο να συμβεί στις ΗΠΑ: στρατιωτικό πραξικόπημα, ή τουλάχιστον η άρνηση της ηγεσίας των στρατιωτικών δυνάμεων να υπακούσουν σε ορισμένες εντολές» γράφει η κ. Μπρουκς.