Η Αθήνα προετοιμάζεται εν όψει της διάσκεψης στη Γενεύη για το κυπριακό

Μπορεί το ζήτημα της αξιολόγησης να αποτελεί βασική προτεραιότηταassets_large_t_420_55079287_type13145 της Ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο σε αυτήν τη φάση είναι ταυτόχρονα ψηλά στην ατζέντα και το Κυπριακό λόγω των εξελίξεων.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποφεύγει προς το παρόν να ανοίξει διάπλατα τα χαρτιά του για τις σημαντικές πτυχές των διαπραγματεύσεων. «Προετοιμαζόμαστε βέβαια για τη Γενεύη μετά τις γιορτές», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας προτιμώντας πάντως να μην κάνει από τώρα προβλέψεις για τη σχετική εξέλιξη. «Είναι γνωστός ο Ερντογάν», εξήγησε και πρόσθεσε όμως με έμφαση ότι «αν γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο, τότε θα πάρουμε καθαρή θέση, δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες».
Στην ίδια συνομιλία με τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός ενίσχυσε τη διάψευση των εκλογικών σεναρίων εστιάζοντας στην ανάγκη αναμονής των ευρύτερων εξελίξεων μετά τις γερμανικές εκλογές – δηλαδή για το τελευταίο τρίμηνο του 2017.
Το αποτέλεσμα
«Το ενδιαφέρον είναι αφενός να δούμε ποιος συνασπισμός δυνάμεων θα διαμορφωθεί και αφετέρου ποιος θα είναι τότε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών…», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο, όπου δόθηκε απ’ όλους ιδιαίτερη σημασία στην οικοδόμηση συνεργασιών με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική οικογένεια και τους Πράσινους.
Στο εσωτερικό πάντως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα.