Την παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης ζητούν μαθητές και δασκάλοι εξαιτίας του θανατηφόρου

Την παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα ζήτησαν σήμερα μαθητές και δασκάλοι οι οποίοι κατήλθαν σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας απ’ αφορμή το χθεσινό 1583e7d32a4ad8θανατηφόρο δυστύχημα με λεωφορείο το οποίο στοίχησε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν μαθήτριες.

Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του λεγόμενου πρωθυπουργού, φωνάζοντας ότι οι δρόμοι που έχουν φτιαχτεί είναι «τάφοι».

Ζήτησαν  επίσης την παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης, λέγοντας ότι η «δολοφόνος-πολιτεία» θα λογοδοτήσει.

Επιπλέον, οι μαθητές των κατεχομένων, έστειλαν  ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία ζητώντας από την Άγκυρα να σταματήσει τις παρεμβάσεις της στα εσωτερικά θέματα, ενώ ζήτησαν συνάντηση με τον λεγόμενο πρωθυπουργό καλώντας τον να βγει έξω από το γραφείο, χωρίς ωστόσο λάβουν κάποια απάντηση.Οι μαθητές φώναζαν επίσης πως «εδώ ειναι Κύπρος δεν είναι Τουρκία» διμαρτυρόμενοι για το οδικό δίκτυο στα κατεχόμενα.

Έκτακτο “Υπουργικό” συγκαλεί ο Ακιντζί

Εν τω μεταξύ, ο Μουσταφά Ακιντζί συγκάλεσε εκτάκτως το λεγόμενο “Υπουργικό Συμβούλιο” του ψευδοκράτους στις 16:00 ώρα κατεχομένων (15:00 ώρα ελεύθερων περιοχών), προκειμένου να μελετηθεί το συμβάν και να ληφθούν αποφάσεις.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνεδρίαση θα γίνει στο “προεδρικό”. Ο κ. Ακιντζί επισκέφθηκε το πρωί τους τραυματίες του χθεσινού θανατηφόρου τροχαίου που νοσηλεύονται στο “κρατικό” νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Τ/κ ηγέτης ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση των μαθητών και ευχήθηκε περαστικά στους τραυματισμένους νεαρούς και τις οικογένειές τους. Στο μεταξύ, το “επαρχιακό δικαστήριο” Λευκωσίας διέταξε σήμερα την διήμερη κράτηση του Σαφά Γκιουνγκιόρ, του 25χρονου που οδηγούσε το φορτηγό νταλίκα που φέρεται να προκάλεσε το χθεσινό θανατηφόρο στο δρόμο Κυθρέας – Κερύνειας. Ο Γκιουνγκιόρ θα παρουσιαστεί και πάλι ενώπιον του “δικαστηρίου” την Παρασκευή.